Diyanet İşleri Başkanlığı’nca organize edilen 2013 yılı Umre programının birinci kafilesi Afşin’den yola çıktı.
Afşin’den, Diyanet İşleri Başkanlığı organizesiyle ile kutsal topraklara giden 45 umre yolcusu saat 15.30’da Pınarönü camii önünden dualar eşliğinde uğurlandı. Umre yolcularını uğurlama programına Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan,  Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenden konuşma yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım Umreye gitmek için hazırlan 45 Afşinli hemşerilerimizi yolcu etmek için burada toplandık, tüm yolcuların umre seyahatinin kolaylıkla geçmesini diledi.
 20 günlük umre ziyaretinin en verimli şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Umreye giden vatandaşlarımız 20 günlük kısa bir umre ziyaretinde bulunacaklar. Bu 20 günlük süre orada bir göz açıp kapayınca geçecektir ve umreci arkadaşlarımızdan bu süreyi en verimli şekilde değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Alış veriştir, gezmedir, tozmadır onların hepsini burada da yapıyoruz. Ama kısacık zamanı en güzel şekilde nasıl değerlendiririz, en güzel şekilde o mübarek yerlerde nasıl ibadet yaparız onun mücadelesini vermelerini onlardan istirham ediyorum. Orada yapılan ibadetler, orada kılınan namazlar bizim normal camilerimizde kılınan namazlara oranla daha farklı. Cenabı Allah yollarınızı açık etsin, sağ salim gidip sağ salim dönmelerini nasip eylesin. Gidemeyen kardeşlerimiz için de en yakın zamanda gidip gelmeyi nasip etsin inşallah.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi