AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan'ın girişimleri sonucunda Afşin'e 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu açılacağı bildirildi. Afşin'e açılacak okulun ismi ise "Eshab-ı Kehf Sağlık Yüksek Okulu" olacak.
Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, düzenlemiş olduğu basın toplantısında, Afşin'e 4 yıllık Eshab-ı Kehf Sağlık Yüksek Okulu açılacağının müjdesini verdi.
 
Konu hakkında açıklama yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ile Afşin'imize için güzel bir haber vermek için buradayız. Bir kaç yıldır Afşin'in özellikle üzerinde durduğu Afşin Eshab-ı Kehf Sağlık Yüksek Okulu ile ilgili talebiyle alakalı Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Sefer Turan Bey'in son girişimleri sonucu olumlu neticelendi. Bilindiği üzere Afşin Eshab-ı Kehf Sağlık Yüksek Okulu için YÖK'te bekleyen talebimiz geçen hafta itibariyle YÖK Genel Kurulunda onaylanarak çıktı. Şuanda YÖK Başkanımızın masasında ve daha sonra Milli Eğitim Bakanlığına talep gidecek ve Bakanlara kurulu kararıyla kesinleşecek inşallah. Afşin Eshab-ı Kehf Sağlık Yüksek Okulu umuyoruz ki önümüzdeki dönem öğrenci alımına başlayacak. Bu yatırımın Afşin'imize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu hizmetin Afşin'imize kazandırılmasında emekleri bulunan sivil toplum örgütlerimize, siyasilerimize ve üniversite görevlilerimize, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne ve yetkililerimize teşekkür ediyorum. Afşin Eshab-ı Kehf Sağlık Yüksek Okulunun, Afşin'e kazandırılmasında girişimleri bulunan AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal ve Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Sefer Turan Bey'e Afşin halkı adına teşekkür ediyorum. Afşin için çok güzel bir gelişme, inşallah hayırlı uğurlu olur."dedi.
Afşin'in uzun zamandır beklediği dört yıllık yüksek okula kavuşacağını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Afşin Eshab-ı Kehf Sağlık Yüksek Okulunun müjdesini vermek için bir arada bulunmaktayız. Afşin'de özellikle istenen dört yıllık yüksek okul nihayet açılacak. Afşin Eshab-ı Kehf Sağlık Yüksek Okulu için beslenmeye yönelik diyetisyenli bölümü veya sağlık kurumları işletmeciliği bölümlerinden birinin açılması düşünülüyor. İnşallah bu hizmet Afşin için hayırlı uğurlu olur. . Afşin Eshab-ı Kehf Sağlık Yüksek Okulunun Afşin'imize kazandırılmasında emekleri bulunan AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal'a, Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Sefer Turan Bey'e, sivil toplum örgütlerimize, siyasilerimize ve Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne ve yetkililerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu
Editör: Haber Merkezi