Afşin’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Afşin Binboğa-Hurman Çayı Fotokamp organizasyonu için kayıtlar başladı.

30 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında Afşin Belediyesinin ana sponsorluğu ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek. Fotokamp etkinliğinin kayıtları açıldı. 2-5 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kamp ve fotoğraf etkinliğine kayıtlar @fotokampbinbogahurman instagram hesabı üzerinden yapılacak.

Fotokamp Koordinatörü Mustafa Ertekin, Afşin Binboğa-Hurman Çayı Fotokampına ilişkin en çok sorulan sorulara yanıt verdi.

@fotokampbinbogahurman instagram hesabı üzerinden de duyurular yapıldığını aktaran Ertekin, şunları dile getirdi:

“Bu bir fotoğrafçılar buluşmasıdır. Bu bir çadır kampıdır, başka bir konaklama seçeneğimiz yoktur.

Yarışma, maraton, para ödülü yoktur. En büyük ödül bölgenin doğası, kültürü ve birbirimizle tanışmamızdır. Birlikte anlama ve anlatma çabasını içerir. Ücretsiz bir kamptır. Sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri ev sahipleri tarafından karşılanır. Bölge 10 rotaya ayrılacak, bölgeler hoca eşliğinde gezilecek ve ulaşımlar ev sahibi tarafından sağlanacak. Bu gezilere yalnızca fotoğrafçılar katılabilecek.”

-Ne zaman, nasıl kayıt olabiliriz?

“İki tür katılımcı var: Fotoğrafçı ve ziyaretçiler: Fotoğrafçılar, 4 Nisan'dan itibaren, @fotokampbinbogahurman instagram hesabına mesaj atarak. (ad soyad, telefon, e-mail, bulunduğunuz şehir)

Ziyaretçiler ve kampçılar ise kamp döneminde, kamp girişinde yalnızca ad ve telefon numarası vererek kayıt yaptıracak.

Çadır uyku tulumu, kamp sandalye vs. katılımcıya ait olacak.

Organizasyonun ev sahibi, Afşin halkı adına Afşin Belediyesi, Thousand Bulls Production ve Binboğalar Fotoğraf Yolcuları Topluluğudur (BİNFOT).

- Sergi, sunumlar, atölyeler ve bisiklet turu dolu dolu ikinci bir fotokamp etkinliğini gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Ertekin, I.Afşin Ulusal Fotokampı çerçevesinde çekilen fotoğraflardan şehir içinde iki sergi açılacağını belirtti.

Ertekin, I. Afşin Ulusal Fotokampı çerçevesinde çekilen fotoğrafların üç temaya ayrılarak fotoğraf sunumları gerçekleştirileceğini, yöre fotoğraf sanatçısı Yasin Mortaş’ın bölge dağlarında çektiği fotoğraflardan oluşan bir serginin de Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen fotoğrafçılar için fotokamp alanında yapılacağını ekledi.

Ayrıca Ertekin: ”Fotokamp organizasyonu ve ENFOD (Engelsiz Fotoğraf Derneği) işbirliği ile özel gereksinimli 10-15 çocuğumuza uygulamalı fotoğraf dersi verilecek. Çıkan ürünler ilçe içinde sergilenecek. Bu etkinlikler aracılığıyla halkın fotokamp etkinliklerine dahil edilmesi planlanıyor. Gönüllü bisikletlilerden oluşan bir toplulukla Tanır Ayrandede’den başlayarak Hurman Çayı kenarındaki köyleri kapsayacak şekilde (Hurman Çayı’nın Ceyhan Nehri adını aldığı) Yazıdere Köyü’ne kadar bir bisiklet turu gerçekleştirilecek.” dedi.

Editör: Haber Merkezi