Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Meali konulu 1. Kuran Buluşmaları Ashab-ı Kehf Camii Avlusunda düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Mehmet Turan

Ashab-ı Kehf Camii Dernek Başkanı Mehmet Turan, “Afşin Müftülüğümüze ve kıymetli hocalarımıza bu programı bizlere hazırladıkları için ayrı ayrı hepsine teşekkür ediyorum. Kuran buluşmaları programımız devam edecek. Biz ümitsizliğe kapılmayacağız. Bir kişide kalsak devam edeceğiz, görevimizi yapacağız. Kuran’ın hem Arapçasını hem Türkçesini sizlerle buluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca derneğimiz çalışmaları ile ilgili görüş ve temennisi olanlar derneğimize müracaat edebilirler. Bize yol gösterebilirler, eleştirilerini alabiliriz. Muhakkak faydalanacağımız hususlar olacaktır” dedi.

Programa katılanlara teşekkür eden Afşin İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, “Bu bir başlangıç, onun için biraz tanıtım da duyuru da eksik kaldık ama inşallah bunun devamı gelecek. Kuran’la halkımızı buluşturmak gayemiz Kuran’ın ilahi, evrensel mesajını, cenabı hakkın insanlığa son mesajını insanlara iletebilmek. Tabi önce metnini dinlemek, haz almak, onu huşu ile dinlemek daha sonra anlamını öğrenmek onu içselleştirmek ve bunu hayatımıza teşvik etmek. Zaten Kuran’ın geliş gayesi yaşamak, uygulanmak için gönderilmiştir. Cenabı hak Kuranı Kerim’de onlar Kuran’ı tefekkür etmiyorlar mı? Yani kalplerinde kilitler mi var diyor. Onun için bizlerde bir başlangıç yaptık Kuran buluşmaları adı altında bir seri program inşallah devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu.

1. Kuran Buluşması

Editör: Haber Merkezi