Kahramanmaraş Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afşin Devlet Hastanesi’nde tatbikat düzenledi.
2013 yılını eğitim yılı olarak ilan eden AFAD, “Afete Hazır Türküye” konulu bilinçlendirme ve eğitim projesi başlattı. Bu proje kapsamında AFAD Afşin Devlet Hastanesi’nde 2 gün eğitim ve eğitim sonunda tatbikat düzenledi.
Tatbikat gereği, Afşin’e bağlı Arıtaş Kasabası’nda 6 büyüklüğünde deprem meydana gelir. Deprem sonrası hasar gören Afşin Devlet Hastanesi’nde kalan hastalar bahçe üzerine kurulan Sahra Çadırına hızlı bir şekilde taşınılır. Tatbikatta ayrıca, hasta kurtarma, yangın söndürme gibi tatbikatlarda yapıldı.
Tatbikat öncesi bilgi veren Kahramanmaraş Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden görevli Nurri Yurttaş, “Hastanemizde yürütmüş olduğumuz iki günlük eğitim süresince Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak hastanemizde acil eylem planı doğrultusunda yapılan afet bilinci eğitimi sonrasında tatbikatla hastanemizde afet sonrası hayatın normale dönme süresi içerisindeki hizmetin sürekliliği aşamasında faaliyetlerin yürütülmesini kapsayan bir tatbikat yapacağız. Gerçekleştirdiğimiz bu tatbikatta bir afet sonrasında Hastanemiz içerisinde mevcut bulunan ve daha sonra hastanemize nakledilen hastaların ve yaralıların teşhislerinin ve tedavilerinin hizmette süreklilik esası üzerine başarılı bir organizasyonla insanlarımıza hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Hastanemizde yaşanan panik ve kargaşa yatıştırmak ayrıca ortaya çıkan sorunları en aza indirmek. Biz aynı zamanda bu tatbikatı yaparken afet bilinci eğitimini tekrar vermiş oluyoruz ve buradaki mekanizmanın nasıl işlediğini dışarıdan görerek eksikliklerimizi belirlemeye çalışıyoruz. “ dedi.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi