Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğünde, ‘İşletme Faaliyetleri ve 2014 Yılı Hedefleri’ konulu toplantı yapıldı. İşletme Müdürü Ahmet Yaldız Başkanlığında yapılan toplantıya, müdür yardımcıları, teknik şube müdürleri, başmühendisler, mühendisler, tekniker ve teknisyen personel katıldı.
İstihsal Şube Müdürlüğü Kazı Sahası Sorumlu Başmühendisi Abdurrahman Ay, Döküm Sahası Başmühendisi Yusuf Öztürk ve Stok Sahası Başmühendisi Ahmet Yavavlı tarafından makinelerin aktüel durumları ile ilgili yapılan bilgilendirmelerin ardından, makineler için yapılan haftalık planlamalar sunuldu. Makine İkmal Şube Müdürlüğüne bağlı Makine Mekanik Başmühendisi Altan Sertkaya, Bant Mekanik Başmühendisi Yasin Kantemur, Stok Mekanik Başmühendisi Mahmut Sivas ve Vulkanize Başmühendisi Remzi Sakallı ise, 2014 yılı maden makineleri ve bant yollarında planlamış oldukları bakım çalışmaları hakkında birer sunum yaptılar. Jeoloji Şube Müdürü Mahmut Pala ve Jeoloji Başmühendisi Hülya Yeşildağ ise, şube müdürlüklerinin Kışlaköy Sahası ve havza genelinde yaptıkları susuzlaştırma faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendirdiler.
Toplantının ikinci bölümünde Ana Maden Makineleri Rehabilitasyonu, RWE planlarının incelenmesi ve 2015 yılı üretim hedefi olan 18 milyon ton kömür üretiminin gerçekleşmesi için engellerin bertaraf edilmesi amacıyla, Makine İkmal Şube Müdürlüğü, İstihsal Şube Müdürlüğü ve Jeoloji Şube Müdürlüğü altında farklı çalışma grupları oluşturuldu. Ayrıca barajlardaki su seviyelerinin düşük olması nedeniyle, 2014 yılında üretim hedefinin artabileceği dile getirilerek tüm teknik birimlerin bu konuda hazırlık içerisinde olmaları hatırlatıldı.
Toplantının son bölümünde ise, AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, sosyal etkinlik kapsamında yapılması düşünülen aktiviteler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
 
Editör: Haber Merkezi