Sınav yeri ve tarihi için yönetim kurulu kararı bekleniyor. A ve B Termik Santralleri ile Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’ne alınacak 219 işçinin belirlenmesi amacıyla yapılacak sınavın yeri ve tarihinin, Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ) yapacağı yönetim kurulu toplantısı sonrasında açıklanacağı öğrenildi.
 
Bölgedeki binlerce işsiz genç, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü’nün Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile A ve B termik Santrallerine alacağı 219 daimi işçi için sınav tarihini ve yerini açıklamasını dört gözle bekliyor.
EÜAŞ, 3 yıl aradan sonra Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile A ve B termik Santrallerine işçi alımı yapacağını 4 Kasım 2014 tarihi itibariyle İŞKUR aracılığı ile duyurdu. İlanda yer alan mesleklerle ilgili aranan şartları taşıyan adaylarda da tercih edilen ikamet merkezleri olarak ise, Afşin, Andırın, Elbistan, Göksun, Kahramanmaraş-Merkez, Pazarcık, Türkoğlu, Çağlıyancerit, Ekinözü, Nurhak, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri olarak açıklandı. Adaylar, 13 Kasım 2014 gününe kadar kayıtlarını yaparken ilana toplam 7 bin 400 kişi başvurdu. İŞKUR tarafından alınan başvurular değerlendirmeye tabi tutulurken, 2 bin 854 adayın özellikleri istenen şartlara uygun olduğu için ismi mülakat listesinde yer aldı. İŞKUR, KPSS puanı ile başvuranlardan, her bir bölüm için alınacak kadro sayısının 3 katı oranında isim belirlerken, öncelikli ve kamulaştırma mağdurlarının ise tamamına listede yer verdi.

Başvuru sürecinin sona ermesi ve istenilen özelikleri taşıyan nihai listenin yayınlanmasının ardından adayların gözü kulağı EÜAŞ’a çevrildi. EÜAŞ, 2 bin 854 aday arasından belirleyeceği 219 kişi için test usulü yazılı sınav yapılacağını açıklamıştı. Sınav yeri olarak da daha önceki alımda sınav yeri olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin adı zikredilirken, ilk ilan tarihinden itibaren 1 ay süre geçmesine rağmen sınav yeri ve tarihiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

İşçi adaylarının endişeli ve meraklı bekleyişi sürerken, EÜAŞ’ın sınav yeri ve tarihi ile ilgili olarak kararı yönetim kurulu toplantısında alacağı ve kendi resmi internet sitesinden duyuracağı bildirildi. Sınav yerinin Kahramanmaraş dışında bir merkez de olabileceği gündeme gelirken, en kısa sürede yapılacak açıklama ile alımın iptal edileceğine dair söylentilerin de ortadan kaldırılması bekleniyor.

Toplam 2 bin 854 aday, ağır kamyon şoförü, akaryakıt satış elemanı, ambarcı, buldozer operatörü, ekskavatör operatörü, elektrik teknisyeni, elektronik teknisyeni, forklift operatörü, greyder operatörü, itfaiyeci, kantarcı, kimya teknisyeni, loder operatörü, makine alıştırmacı, makine teknisyeni, marangoz, metal teknisyeni, proses işçisi, sıvacı, sondaj operatörü, tahmil tahliye, tesviyeci ve tır şoförlüğü için açılan kadrolara yerleşmek için dört gözle bekliyor.
Editör: Haber Merkezi