Afşin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ADOSK) Yönetim Kurulu Üyeleri, son günlerde Kahramanmaraş ve bölgesinde yaşanılan deprem olaylarına karşı, resmi kurumların dikkatini çekmek için daire amirlerine ziyarette bulundular.

 

Geçtiğimiz aylarda Afşin’de kurulan Afşin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ADOSK) Yönetim Kurulu Üyeleri Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’ı, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can’ı ve Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat’ı makamında ziyaret ettiler.

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’ı ziyaret eden heyet, ilçede yaşanılabilecek olası bir depremde ilçenin bu depreme hazırlıklı olup olmadığını, derneğe bu konuda düşen görevleri gibi konularda bilgi alış verişinde bulunuldu.

Dernek üyelerine yapılan ziyaretten dolayı teşekkür eden Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, depremin insanları ölmediğini, insanları insanların yaptığı yapıların öldürdüğünü söyledi. Kaymakam Arıcan, “ Bildiğiniz gibi ilçemiz deprem bölgesi. Bizlerde bu yüzden deprem konusunda tüm tedbirleri almak zorundayız. Bu konuda en büyük görev, inşaat yapan firmalara düşüyor. Çünkü Japonya’da bir depremde biliyorsunuz binalar esniyor ve herhangi bir can kaybı yaşamıyor. Bizlerde bu seviye gelmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Afşin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Hacı Bayram Veli Arıkan, “Afşin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği, bildiğiniz gibi daha çok yeni bir dernek. Üyelerine ve gönüllülere  başta dağcılık sporu olmak üzere her türlü doğa sporlarını yapma olanağı sağlamak, eğitim vermek, sporcu ve eğitmen yetiştirmek, ders ve kurslar vermek, yarışmalar düzenlemek, doğa sporlarının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak. Ülkemizin doğal güzelliklerini ve kültürel değerlerini gezip görmek, araştırmak, korumak  amacıyla faaliyetler ve eğitimler düzenlemek. Dağ ve doğal afetlerde gönüllü olarak arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunmak olarak özetleyebiliriz. Son günlerde bildiğiniz gibi Kahramanmaraş’ta yoğun bir sismik hareketlik yaşanıyor. Bildiğim kadarıyla şuana kadar 200 yakın küçük ölçekli deprem yaşandı. Buda büyük bir depremi habercisi olabilir. Afşin olarak, dernek olarak bireyleri depreme hazırlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da daire amirlerimizi ziyaret ederek, onlardan görüş alış verişinde bulunuyoruz. Bizleri kabul ederek değerli vakitlerini bize ayıranlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi