Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Afşin, Elbistan ve Göksun ilçelerinde adliye personeli ile Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki infaz koruma memurlarına yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda, 44 kişi gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülke çapında kamu çalışanları ve iş dünyasına yönelik olarak başlatılan (FETÖ/PDY) soruşturması, Afşin, Elbistan ve  Göksun'da devam ediyor.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde Elbistan, Göksun ve Afşin ilçelerindeki adliyelerde görev yapan personel ve Elbistan E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’ndaki infaz koruma memurlarına yönelik olarak eş zamanlı operasyon düzenlendi. FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda görevli 25 infaz koruma memuru gözaltına alındı. Aynı soruşturmanın Elbistan, Göksun ve Afşin ilçelerindeki adliyelerini kapsayan bölümünde ise 19 personel gözaltına alındı. Böylece toplam sayı 44’e ulaştı.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen infaz koruma memurları ve adliye personelinin emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi