Afşin Baro Temsilcisi Av. Mehmet Turan, Afşin Adliyesinin artık ihtiyaçlarını karşılamadığını, yeni bir ek bina veya mevcut binaya üçüncü katın yapılması gerektiğini söyledi.
Yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Afşin Baro Temsilcisi Av. Mehmet Turan, "Bu bina bize fiziki olarak yetmiyor. Hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanlarının ihtiyacını karşılayan bir bina istiyoruz."dedi.
Konu hakkında açıklama yapan Afşin Baro Temsilcisi Av. Turan, "Afşin Adliyesi bilindiği 2007 yılında tamamlanarak Afşin'e hizmet etmeye başladı fakat aradan geçen 7 yıl içerisinde adliye binamız yetersiz hale geldi. Bu yetkililerin, 7 yıl sonrasını görmekte sıkıntı çektiğini gösteriyor. 2007 yılında hizmete girmiş Afşin Adliyesi, Afşin’in hızlı büyümesine paralel olarak kısa sürede dolmuş olup mevcut ihtiyaca cevap veremez durumdadır. Bu durum avukatlar açısından görevlerinin ifasını güçleştirdiği gibi uygulamada birçok sıkıntıya da yol açmaktadır. Ayrıca bu durum hakim ve savcılar ile adliye çalışanları için de birçok sıkıntıyı beraberinde getirmekte, onlar için de hizmet ifasını güçleştirmektedir."şeklinde konuştu.



Afşin'e daha iyi hizmet edebilmek için ek bir bina veya mevcut adliyenin üçüncü katının yapılması gerektiğini söyleyen Turan, "Adliye binamız için yetkilerden ve siyasetçilerimizden ek bir bina veya mevcut bulunan binamızın üçüncü katı yapılarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu bina bize fiziki olarak yetmiyor. Hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanlarının ihtiyacını karşılayan bir bina istiyoruz.Şuanda Afşin Adliyemizde savcı ve hakim odası eksiği söz konusu olduğu gibi baro odası olarak kullandığımız odamızı yeni tayin olan hakim beye vermek zorunda kaldık. Artık avukatlarımızın baro odası olarak kullanabileceği bir oda bulunmuyor. Ayrıca yeni gelecek hakim ve savcılarımıza oda temini noktasında sıkıntı çekilmektedir. Halkımıza daha iyi hizmet edebilmek için adliye binamızın eksikliklerinin biran evvel giderilmesi için yetkililerimize ve siyasetçilerimizde bizlerle ilgilenmelerini talep ediyoruz. Bu olumsuzlukların yanı sıra Afşin Adliyemizde mübaşir, katip ve yazı işleri müdürü eksiği söz konusudur. Afşin bilindiği üzere 85 bin nüfusu olan büyük bir ilçedir. Afşin'e açık ceza evi kurulması da ilçemize büyük yararlar getirecektir. Afşin'imizde bulunan eksikliklerin siyasetçilerimiz ve bürokratlarımız tarafından giderileceğine inanıyorum. İnşallah bu konulardaki eksikliklerimiz tamamlanır. " diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi