Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi’ne üyelik için baş vuruda bulundu.
 
MHP Afşin İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıyla resmi başvurusunu yapan Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız, siyaset hayatını bundan sonra MHP’de sürdüreceğini kaydetti.
 
Programda konuşma yapan Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız, şunları kaydetti:
“Dışarıdaki soğuk havada, Milliyetçi Hareket Partisinin sıcak çatısının altında bizleri kucakladılar. Bizim toplanma amacımız burada daha önce ilçe başkanımızla yapılan görüşmelerimizde büyükşehir yasasından dolayı beldelerin ilçemizin mahalleye dönüşmesinden dolayı artık beldelerimizde belediye seçimleri kalktı ve teşkilatların bundan sonra Afşin merkezde olduğu için bende Afşin’in bir evladı olarak Milliyetçi Hareket Partisine katıldım. Ben herhangi bir taleple gelmedim. İlçe başkanımızla herhangi bir pazarlık yapmadım. Ben Milliyetçi Hareket Partisi’ne herhangi bir törenle veya kapsamlı bir buluşmayla değil, şu siyasi belirsizlik ortamında, ilçe başkanımızın gayretli çalışmaları, milliyetçi hareket partisinin çatısı altında olan sıcak duygular beni Milliyetçi Hareket Partisine üye olmaya itti. Ben kimseyle pazarlık yamadım. Ben milliyetçi hareket partisine tek bir nefer olarak tek bir üye olarak katıldım. Beni seven ve sevmeyen arkadaşlarımız gelip katılabilirler. Benim kimseden herhangi bir talebim yok. Ana teşkilatın vereceği hangi görev olursa olsun ben varım. Ben bu ilçe teşkilatının azmi, çalışması, doğru, dürüst emek vermesinden dolayı ve 4 yıldan buyana bağımsız olduğumdan dolayı sonuçta bir siyasi partiye destek vermek üzere tercihimi Milliyetçi Hareket Partisi olarak belirledim.
Bayram öncesi yönetim ve kendi şahsım olarak Milliyetçi Hareket Patisine geçiş yapmayı uygun gördük. Bayramdan sonra geniş kapsamlı bir geçiş ve toplantı düzenleyerek, büyüklerimize danışarak bir geçiş yapacağız. Bunun dışında burada sürprizler yaşanacak, bundan sonra bir çok arkadaşımız Milliyetçi Hareket Partisine katılacak.” dedi.
Daha sonra konuşma yapan MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, tüm vatandaşları üç hilal bayrağı altında toplamaya davet etti. Taşkale, “Türkiye’de MHP her döneme damgasını vurmuş zaman zaman iktidar olmuş, baraja takılış neticede Ülkücü hareket, Milliyetçi hareket Türkiye Cumhuriyeti’nin bölmez bütünlüğünde bir çimento görevi yapmıştır. Her zaman iktidar olmazsa da Türkiye siyasetine yön vermiştir. Bu dava öyle bir günde değişen, bir günde kurulan, bir günde hedefine ulaşan bir dava değildir. Bu dava çileli bir davadır. İnşallah önümüzdeki süreçte, MHP hedefine ulaşır. Bu konuda bizlere destek veren sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımızı, üç hilalin altında siyaset yapmaya davet ediyorum. Bu hangi partili olursa olsun bizim için fark etmez. Ülkenin bütünlüğü söz konusuysa gerisi teferruatadır. MHP’nin kapısı herkese açıktır. Bugün adaylık süreci devam ediyor. Biz bir yıl önce dedik ki, tüm vatandaşlarımızı partimize davet ettik. Aday belirlemeyi de vatandaşlarımıza anlattık. Önce kamuoyu yoklaması, anketler ve sandıktan çıkacak aday ise bizim adayımızdır. Çünkü iki önceki seçimlerde kaybetmemizin sebebi, birlik ve beraberliğimizi sağlamamamızdan kaynaklanıyor. Ben kimsenin adayını desteklemiyorum, sadece bir tek kişinin adayı vardır. Oda ülkücü camianın adayı vardır. Adem bey, partimize katılmak için dilekçesini verdi. Biz bu talebini değerlendireceğiz. Önce belde teşkilatına, kamuoyuna, yan kuruluşlarımıza, ilimize, genel merkeze soracağız ve karar vereceğiz.” şeklinde konuştu.
Konuşmalar ardından MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız’a üç hilal rozeti taktı.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi