Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci kapsamında Elbistan, Afşin, Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçelerine ataması yapılan aday öğretmenler, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na destek olmak amacıyla bir kampanya başlattı.

Kahramanmaraş’ın kuzey ilçeleri olarak bilinen Afşin, Elbistan, Nurhak, Ekinözü ve Göksun İlçelerinde görev yapan Aday Öğretmenler Kuzey Yıldızları Aday Öğretmenleri Koordinatörü Faik Türk başkanlığında gönüllü olarak bir araya getirdikleri 5 bin 799 lirayı Mehmetçik Vakfına bağışlayarak, anlamlı bir davranış sergilediler.

Afşin grubu olarak 2 bin 819 lira bağış toplayan Yunus Emre Sakar toplanan miktarı koordinatörleri Faik Türk eşliğinde Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı hesabına yatırarak bağışta bulundular.

Aday öğretmenler, Mehmetçiğe moral vermek ve manevi desteklerini hissetmek amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Eğer bizler hala günlük yaşantımıza devam ediyorsak, kahraman Mehmetçiğimize borçluyuz. Türk milletinin zor anlardaki dayanışma ruhunu dosta düşmana göstermek için şehit ailelerine yardımda bulunan Mehmetçik Vakfı’na destek olmaktan gurur duyuyoruz. Tüm Mehmetçikleri Allah’a emanet ediyoruz. Allah, ordumuzun gücünü kuvvetini arttırsın, Allah yar ve yardımcıları olsun” şeklinde konuştular.

Editör: Haber Merkezi