Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçelerinde görev yapan Kuzey Yıldızları aday öğretmenleri, İzmir’deki depremzedeler için topladıkları 7 bin lirayı AFAD’a bağışladı.

Afşin, Elbistan, Nurhak, Ekinözü ve Göksun ilçelerine atamaları yapılan Kuzey Yıldızları aday öğretmenleri, 5 Kasım’da İzmir’de meydana gelen depremin ardından mağdur olan vatandaşlar için tek yürek oldu. Aday öğretmenleri, kendi aralarında başlattıkları kampanyada 7 bin lira topladı. Toplanan para, AFAD’ın banka hesabına yatırıldı.

Kuzey Yıldızları aday öğretmenleri, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve Aday Öğretmen Koordinatörü Faik Türk’le birlikte Elbistan Kaymakamı Özkan Demir’i makamında ziyaret etti. Kuzey Yıldızları, Kaymakam Demir’e beraberlerinde getirdikleri çiçeği ve yardım makbuzunu takdim etti.

Aday öğretmenleri bağış ve hassasiyetleri için tebrik eden Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, “Geleceğimizin mimarı değerli öğretmenlerimizin yardımlaşma ve dayanışma duygusu sergilemeleri bizleri mutlu etti. Sağ olsunlar var olsunlar” dedi.

İzmir depreminin acısını derinden hissettiklerini belirten Kuzey Yıldızları aday öğretmenlerinden Betül Köse, “Kuzey Yıldızları aday öğretmenleri olarak, gönüllük adına İzmir depreminin yaralarını sarmak adına bağış kampanyası başlattık. Tüm meslektaşlarımız, bu kampanyaya gönüllük esasına göre katkı sundu. Toplanan 7 bin 100 TL’yi AFAD’ın banka hesabına yatırdık. İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Kuzey Yıldızları olarak bir farkındalık oluşturmak istedik. Kuzey yıldızı, tarih boyunca insanlara yön göstermiştir. Biz de bu ada yakışır şekilde hareket etmeye gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi