Ak Parti'de milletvekili aday adaylarını temayül heyacanı sardı.

Ak Parti'den milletvekili aday adaylığına başvuranlar için bugün temayül yoklaması yapılacak. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti'den milletvekili aday adaylığına başvuranlar için Kahramanmaraş'la birlikte tüm
illerde temayül yoklaması yapılacak.
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, milletvekili aday adaylarına teşkilat mensuplarının oy kullanacağını söyledi. Toplamda 2 bin 500 kişinin oy kullanacağını kaydeden Doğan, “Tüm adaylara eşit şartlarda yaklaşılacağını" belirtti.

Öte yandan; 25. Dönem için aday adayı olan eski vekiller ile mevcut milletvekillerinin temayülden muaf oldukları öğrenildi. Kahramanmaraş için 84 milletvekili aday adayı bulunurken, oy kullanacaklar, aday olmasını istedikleri 8 aday adayının ismini yazacak. Kullanılacak oylar, tasnifin ardından genel merkeze gönderilecek ve aday belirleme kriterlerinden birisi olarak kayıtlara geçecek.

Aday listesinin belirlenmesinde temayül oylarının yanısıra; anket ve kamuoyu araştırmaları, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin görüşleri, aday adayının basında görünürlük oranı ile hakkında objektif olarak yazılanlar, ve “paralel” yapı ile ilişkisinin bulunup-bulunmadığı gibi kıstaslar etken olacak.
Ak Parti Milletvekili Aday Adayları Temayül Yoklaması bugün saat 10:00 - 16:00 saatleri arasında KAFUM'da olacak.
Editör: Haber Merkezi