6 AK Parti Afşin Belediye Başkan Aday Adayı ile Bakraç Belediye Başkanı, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş, Afşin, Elbistan ve Göksun’da Pollmark araştırma şirketi tarafından yapılan ankete tepki gösterdiler.
Geçtiğimiz günlerde Pollmark Araştırma Şirketi tarafında Kahramanmaraş merkez, Afşin, Göksun ve Elbistan’da yüz yüze anket çalışması yapıldı. Afşin Belediye Başkan Aday Adayları, İsmail Mert, İrfan Gedikbaşı, Muhtemit Dağlı, Hasan Kızılay, Mehmet Taşkale, Nurettin Sarıkaya ve Bakraç Belediye Başkanı Hüseyin Emiroğlu imzalı yazılı bir açıklama yapıldı.
Yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
6-7-8 Aralık tarihlerinde ilçemiz ve kasabalarında Pollmark Araştırma Şirketi’nin belediye başkan aday adayı 4(dört) kişi ile ilgili anket çalışması yaptığı görülmüştür.
Gerek partimiz genel merkezi ve diğer teşkilatlarımız, gerekse anket yapan, Pollmark Araştırma Şirketi ile yapılan görüşmeler ve alınan bilgiler sonucu;
1-Ak Parti Genel Merkezi ve teşkilatlarımızın diğer birimlerince böyle bir anket çalışması yaptırmadığı (Tel:0312 4722818);
2- Pollmark Araştırma Şirketi’nin çalışması özel talep doğrultusunda yapıldığı;
3-Kamuoyunda bazı aday adaylarının bilgisi dışında isimler kullanılarak belli kişilerin angaje edilmeye çalışıldığı:
Kanaatine varılmıştır.
Ahlaki bulmadığımızı, bu tür dayatmacı davranışlar ve konu kamuoyu bilgisine saygı ile sunulur.”
 
Editör: Haber Merkezi