AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kemal Güven, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçiminde AK Partiden aday adaylığını açıklayan Mustafa Kemal Güven, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyarette konuşan Aday Adayı Güven, "Bölgemiz linyit yatakları bakımından çok zengin bir bölge. Bu linyit rezervinin endüstriye kazandırılması noktasında harekete geçmemiz gerekiyor. Ayrıca bölgemizde ülkemizin 5. büyük ovası bulunmakta. Tarım alanında da bölgemizin önü çok açık. Bölgemize yeni yapılacak doğalgaz imkanlarıyla daha çok bölgemizi endüstri sanayisine dönüştürülmesi için çalışmalar yapmalıyız. Tarım, hayvancılık ve endüstri sanayisini hayata geçirme noktasında Ticaret Odalarına büyük işler düşmektedir. Bu sektörlerin önü açılırsa toplumda daha çok istihdam ve daha çok imkan sağlayacağına inanıyorum. Bizim elimizde çok önemli üç argümanımız var. Türkiye'nin en büyük linyit rezervi bu bölgede. İkinci olarak Türkiye'nin 5. büyük ovasına sahibiz. Son olarak turizmin açısından Eshab-ı Kehf gibi çok önemli bir değere sahibiz. Yaşadığımız coğrafyada bir patrikhane kültürü, kilise kültürü ve İslam kültürünün birbirine geçtiği noktada, dünyaca önemli Eshab-ı Kehf gibi bir külliyenin Afşin'de olması yönünden çok şanslıyız. Eshab-ı Kehf'in Türkiye turizm haritasında adının Afşin olarak geçmesi bizim için çok büyük bir kazançtır. Endüstri sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm potansiyeli olan bölgemizin harekete geçirilememesi bu bölgede siyaset yapan insanların ilkelerinin sorgulanması gerekmektedir. İnşallah Allah bizler vekillik görevini nasip ederse bölgemizin zenginliklerini ortaya çıkartmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğim." açıklamasında bulundu.

Aday Adayı Güven, konuşmasını şöyle tamamladı: 

"Afşin Ticaret ve Sanayi Odamızın yeni hizmet binasında yapılmasında emeği bulunan  herkese teşekkür ediyorum. Bölgemize yakışan bir mekan olmuş. İnşallah bölgemizin zenginliklerini harekete geçirirsek Afşin Ticaret ve Sanayi Odasından tutun Ziraat Odamıza kadar hepsi makine şeklinde işleyecek.”

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Can, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti:
"AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Mustafa Güven, bizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kendisine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal'i yakinen tanıyoruz. Medeni cesaret göstererek ülke yönetimine katkıda bulunmak için bende varım diye çıkması Afşin adına gurur verici bir hareket. Aday adalığı sürecinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi