Adatepe Barajı Sulama Kanalının 2. etap sulama sisteminin yapım işi için imzalar atıldı. İnşaat çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ve sözleşmenin ardından, 54 bin 120 dekar araziyi sulayacak 1. etap basınçlı sulama sisteminin inşaatı Ekim 2015’te başlarken, projenin devamı olan ve 17 Şubat 2016 tarihinde ihalesi yapılan 2. etap basınçlı sulama sistemi sözleşmesi de imzalanarak, yapım işi için gerekli olan izin verildi.

2. etap sulama sistemi yapım işi ile Afşin ve Elbistan'daki arazilerin 14 bin dekarı cazibeyle, 36 bin dekarı da ihale kapsamında yer alan 2 adet pompa istasyonundan basınçlı sulama sistemleri aracılığı ile tarlalara aktarılacak. Projenin devamında ise Elbistan’a bağlı Büyükyapalak Mahallesine kadar su getirecek olan 3. etap sulama sistemi ihalesi yapılacak.

Sözleşme imzalandı

50 bin dekar alanı daha suya kavuşturacak olan 2. etap sulama sisteminin yapım işi için DSİ 20. Bölge Müdürlüğü’nde sözleşme imzalandı.

Adatepe Sulaması 2. Kısım (Cazibe+P1+P2) İşinin sözleşmesi DSİ 20. Bölge Müdürlüğü adına Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ile yüklenici firma yöneticileri tarafından imzalandı. İmzanın ardından yüklenici firma önümüzdeki günlerde 2. etap için inşaat çalışmalarına başlayacak.

50 bin dekar alanı sulama suyuna kavuşturacak olan 2. etap sulama sistemi sayesinde, milli ekonomiye katkı sağlanırken, aynı zamanda binlerce kişiye istihdam sağlanacak. Adatepe Barajı Adatepe Barajı’ndan alacağı su ile 54 bin 120 dekar araziyi sulayacak 1. etap basınçlı sulama sisteminin inşaat çalışmaları sürüyor.

Projenin Elbistan ayağını ilgilendiren 3. Kısım ihalesi ise, Ceyhan Nehri’nin doğu kısmından başlayıp Elbistan’a bağlı Büyükyapalak Mahallesi’ne kadar olan alanı kapsıyor. Yapım çalışmaları tamamlandığında, Adatepe Barajı’nın sulama alanı genişliği 317 bin 270 dekara ulaşmış olacak.

Editör: Haber Merkezi