Ziraat Odası Başkanı Akpınar;
"Adatepe Barajıyla birlikte Afşin çiftçi bölgesi olacak"
Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, kuzey mahallelerinin delegeleriyle tanışma ve kaynaşma yemeğinde buluştu. Akpınar," Adatepe Barajının kanalları yapıldıktan sonra bölgemiz çiftçi bölgesi olacak." dedi.
Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar,  27 Aralık 2014 tarihinde yapılan delege seçiminden çıkan delegelerle Tanır Pehlivan Alabalık Restoranında bir araya geldi.
Tanışma ve kaynaşma yemeğinde konuşan Ziraat Odası Başkanı Akpınar, "Afşin'e Ziraat Odası 1998 yılında kuruldu ve Afşin Ziraat Odası olarak çok yol aldı. Odamız Afşin'deki çiftçilerimize hizmet ediyor. Çiftçilerimize her zaman kapılarımız sonuna kadar açık oldu ve her zaman çiftçi dostu olduk. Çiftçilerimizin sorunlarını dinleyerek en güzel hizmeti yapmaya çalıştık. Afşin Ziraat Odası önümüzdeki şubat ayında seçime gidecek ve oda başkanını belirleyecek. Delege seçimi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdik ve delegelerimizi seçtik. Şuanda kuzey mahallelerimizde yeni seçilen delegelerimizle tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldik.  Delegelerimizle sohbet ederek çiftçilerimizin sorunlarını tartıştık ve çözüm yolu bulunması noktasında neler yapabileceğimizi ortaya koyduk. İlçemizin bir tek eksikliği toprak analizinin Afşin'de yapılmaması. Toprak analizi sadece Kahramanmaraş ve çevresi dahil olmak üzere sadece Elbistan'da var. Şuanda termik santrallerimizin kamulaştırdığı yerlerde ekim yapılamıyor. Fakat ben yetkililerimizle görüşüyorum. Termik santrallerimiz için kömür çıkartılan arazilerde ve kömür çıkarma işlemi bittikten sonra tekrar ağaçlandırılan arazilerde ekim yapmak için izin alabilirsek yeterli arazi genişliğine ulaşıyoruz. Bu uygulamayı yapabilirsek Afşin'de de toprak analizi yapabileceğiz. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde bunun araştırmaları devam ediyor. Üniversitemizde toprakta ürün yetiştirilebilir onayı geldikten sonra o arazilerimizi değerlendirebileceğiz."şeklinde konuştu.
Akpınar konuşmasına şu şekilde sürdürdü;
"İçinde bulunduğumuz ay içerisinde Adatepe Barajının 3 Aralık 2013 tarihinde dipsavağı kapatılarak su tutulmaya başlanan Adatepe Barajı’ndaki suyu verimli topraklara ulaştıracak olan kanalların yapımı için ilk ihale gerçekleştirilecek. İnşallah Afşinli çiftçiler olarak arpa, buğday ekmekten kurtulacağız. Barajlarımızdan su çiftçilerimize verildiği takdirde sulu tarıma geçeceğiz. Artık tarlalarımızda meyve ağaçlarını yetiştirerek hem ekonomiye hem de bölgemize kazanç sağlayabileceğiz. İnşallah Afşin çiftçi bölgesi olacak."
Editör: Haber Merkezi