Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), toplam 40 kilometrelik ana boru hattının 31 kilometresinin tamamlandığı ve 43 bin 400 dekar arazinin sulamaya açıldığı belirtildi.

Adatepe Barajı Sulaması 1.kısımla ilgili olarak yapılan açıklamada, 1. Kısım inşaatının yüzde 77.5’i tamamlandığı ifade edildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Göksun Çayı üzerinde sulama amaçlı projelendirilen Adatepe Barajı, Afşin, Elbistan ve Göksun'da bulunan 127 bin dönüm arazinin sulanmasını sağlayacak. Tarım sektörüne ivme kazandırması ve 35 yerleşim birimini sulu tarıma kavuşturması planlanan baraj, yaklaşık 75 bin kişilik istihdam oluşturulacak. Bölgenin en büyük sulama projelerinden biri olan Adatepe Barajı’nda 1.kısım etabın temeli, 2015 yılı ekim ayında atıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, barajın 1.etap sulamasıyla ilgili gelinen son noktayı kamuoyu ile paylaştı.

Genel müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor” denildi.

Adatepe Barajı Sulaması 1.kısım projesi ile toplam 67 bin 880 dekar tarım arazisinin sulanacağı ifade edilen açıklamada, “Kahramanmaraş ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Adatepe Barajı Sulaması 1. Kısım çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaları devam eden Adatepe Barajı Sulaması 1. Kısım Projesi tamamlandığında 67 bin 880 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.

Adatepe Barajı Sulaması 1. kısım projesi kapsamında tamamı 40 km olan CTP ana boru hattının 31 km’lik bölümü tamamlanarak 43 bin 400 dekar tarım arazisi sulamaya açılmıştır” bilgisine yer verildi.

Açıklamada, geriye kalan 9 km’lik bölümün de tamamlanmasıyla birlikte, 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 169 milyon 700 bin TL katkı sağlaması hedeflendiği vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi