A Termikte Enerji Üretimi Durduruldu

Afşin Elbistan Elektrik Üretim AŞ'nin çalışmaları "geçici faaliyet belgesi" alıncaya kadar durduruldu.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Afşin Elbistan Elektrik Üretim AŞ'nin çalışmalarının "geçici faaliyet belgesi" alıncaya kadar durdurulduğunu bildirdi.

Özkan, yazılı açıklamasında, vatandaşların sağlığı ve çevrenin korunması amacıyla kamu birimlerinin her türlü tedbiri aldığını belirtti.

Vali Özkan, "Bu çerçevede Afşin Elbistan Elektrik Üretim AŞ'nin çalışmaları 'geçici faaliyet belgesi' alıncaya kadar durdurulmuştur. Bu süreçte ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız çevre standartlarını sağlayarak, üretim ve istihdamın devamı için gerekli çalışmaları sürdürmektedir." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, sabah saatlerinde geldikleri termik santralde denetimlerini tamamladı.

Denetimlerde baca gazı filtre sistemi olmadığı için santrale kömür taşıyan bant yolları mühürlenerek Afşin-Elbistan A Termik Termik Santrali'nin faaliyetleri durduruldu. Bacalara filtre takılmaması nedeniyle mühürlenen Afşin-Elbistan A Termik Santrali, bunkerlerdeki kömür bittikten sonra üretim yapamayacak.

Santralin geçici faaliyet belgesi alabilmesi için öngörülen çevre yatırımlarını yapması gerekecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan veto etmişti

Meclis’e sunulan tasarıda, kömürle çalışan termik santrallere baca filtresi takma zorunluluğunun iki buçuk yıl erteleneceği belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'ten geçen; 15 ilde bulunan termik santrallerin bacalarına filtre takılmasının 2,5 yıl daha uzatılması kararını geçtiğimiz aralık ayının başında veto etmişti.

Editör: Haber Merkezi