Afşin-Elbistan A Termik Santralin bakım onarım ihalesi tamamlandı. Bakım onarım ihalesini alan Güven-Ay Firması, 200 kişilik kadrosuyla işbaşı yaptı.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nde kapsamlı bir bakım onarım gerçekleştirecek. 2 yıl sürecek olan bakım onarım çalışmasında 16 argon kaynakçısı, 4 tekniker, 9 elektrik kaynakçısı, 12 ustabaşı, 71 usta, 2 vinç operatörü, 79 teknisyen ve 7 de mühendis istihdam edildi.

-Santralde kurban kesildi

Santralin bakım onarım işini alan Güven-Ay Firması, iş başı yapmadan önce işletme önünde kurban keserek kesti. Kurban törenine, Afşin-Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürü Faik Sağlam, Çoğulhan Belde Belediye Başkanı Adem Yıldız, Güven-Ay Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız ve Yusuf Polat ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Konu hakkında bilgi veren Güven-Ay Firması, yetkilileri şunları kaydetti:

 “ Afşin-Elbistan A Termik Santralinin bakım onanır işi bugün itibaren başladı. 200 kişi 2 yıl boyunca termik santralinin bakım ve onarımını sağlayacak. Şirketimizin genel politikası gereği bu işe başlayan 200 kişi bu bölgeden istihdam edildi. Biz şirket olarak bunu her zaman göz önüne alarak iş yaptık. Şuanda Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde  temizlik ve bakım onarımda yaklaşık 420 kişi, Afşin-Elbistan A Termik Santralinde 309 kişi ve Kütahya’da 143 kişi istihdam edildi. Yine bu istihdam ettiğimiz kişiler Afşin’den. Bu işle birlikte yaklaşık 1068 kişiye istihdam sağladık. Önümüzdeki günlerde bu sayının artmasını bekliyoruz” dediler.

 

 

Editör: Haber Merkezi