Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çitçilere %50 destekli elma, bağ ceviz ve kiraz fidanı olmak üzere toplam 9 bin 400 fidan dağıttı.
Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi desteği ile Afşin’de çiftçilere 9 bin 400 adet fidan dağıtımı yapıldı. Fidanlar, Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen programla verildi.
 
Fidan dağıtımında konuşma yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, amaçlarının Afşin’de kalite verimli ve güzel ürünler yetiştirmek  olduğunu vurguladı. Kaymakam Arıcan, “Bizim amacımız ilçemizdeki tarımsal faaliyetleri geliştirmek. İlçemizde kaliteli, verimli ve güzel ürünlerin yetiştirilmesine yardımcı olmamız gerekiyor ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Çiftçilerimizden tek isteğimiz dağıtmış olduğumuz  fidanlara sahip çıkmaları ve güzel ürünler almak için çalışmalarını istiyoruz. İl Özel  idaresinin ilçemiz köylere hizmet götürme birliğine aktardığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe müdürlüğünün işbirliği içerisinde yürüttüğümüz bir çalışma” dedi.
 
Daha sonra konuşma yapan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner,” Bugün burada çitçilerimize fidan dağıtımı için toplandık. Çiftçilerimize %50 hibeli 9 bin 400 adet fidan dağıttık. Bu 9 bin 400 adet fidanın içerisinde elma, bağ, ceviz, kiraz fidanları bulunuyor. Çiftçilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi