Afşin Belediyesi ve Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde  9 ay süreyle istihdam edilecek 88 kişilik kontenjana toplam 835 kişi başvurdu.
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde  Afşin Belediyesi ve Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 ay süreyle istihdam edilecek 88 kişinin ismi, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, İş-Kur tarafından Afşin Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde istihdam edilecek 88 kişilik 9 aylık geçici iş için 10 kata yakın başvuru geldi.
Kahramanmaraş İş-Kur Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında ilk kura çekimi Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan okullarda, bakım onarım ve temizlik işlerinde çatıştırılmak üzere talep edilen 63 kişilik iş için yapıldı. 63 kişilik kontenjana toplam 408 kişi başvurdu. 13 Ekim 2014-15 Haziran 2015 tarihleri arasında çalıştırılacakların isimlerinin belirlenmesi için Afşin Öğretmen evinde Noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekiminde 63 asil 63 de yedek isim belirlendi Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsizlerin kısa süreli istihdamını sağlamak amacıyla Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında noter huzurunda yapılan kura çekimine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve İş-kur İlçe Müdürlüğü personeli katıldı.
Afşin  Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek 25 kişinin ismi ise Belediye Düğün Salonu’nda öğleden sonra gerçekleştirilen kura ile belirlendi. Afşin Belediyesi’nin 25 kişilik kontenjanı için 427 kişi başvuruda bulundu. Belediye Düğün Salonunda Gerçekleştirilen kurada da 25 asil ve 25 yedek isim noter tarafından belirlendi. Kurada ismi çıkanların önümüzdeki günlerde iş başı yapacağı bildirildi.









 
Editör: Haber Merkezi