Afşin’e bağlı Örenderesi Köyü’nde başlatılan ağaçlandırma çalışması kapsamında 80 bin çam fidanı toprakla buluştu.

Kahramanmaraş Çevre ve Orman il Müdürlüğü  Afşin’e 11 kilometre uzaklıkta bulunan Örenderesi Köyü’nde ağaçlandırma çalışması sürdürüyor. 80 bin çam fidanı toprakla buluşmaya başladı. Afşin Örenderesi Köyü’ne gelen Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, Elbistan Ağaçlandırma Şefi Hacı Ahmet Götürler ve Elbistan Orman İşletme Şefi Ceyhun Alkan ile birlikte çalışmaları yerinde incelediler.

Çam fidanı dikim alanında incelemelerde bulunan Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, “ Afşin Örenderesi Köyü’nde  Eshab-ı Kehf ek projesi çerçevesinde 440 hektar alanda ağaçlandırma çalışmaları yapmaktayız. Bu 440 hektar alan içerisinde 80 bin fidanımızı inşallah bu sene torakla buluşturacağız.  Bu arada emeklerimizin boşa gitmemesi açısından da 70 bin fidanımızı tüplü olarak toprakla buluşmasını sağlayacağız. Tabi buradaki çalışma sadece ağaçlandırama çalışması değil aynı zamanda çevreyi koruma çalışmasıdır.” dedi.

“Arıcılık bölgede artacak”

Bölgede arıcılık bu dikilen ağaçlarla artacağının altını çizen Müdür Hasırcı, “ İnşallah dikmiş olduğumuz fidanlar büyüyecek hem de çevredeki bitki örtüsünün tamamı korunmuş olacak ve daha güzel bir ortama kavuşacak. Ayrıca yeraltı su kaynaklarımız artacak ve burada arıcıkla uğraşan vatandaşlarımız çok daha güzel bal yapma imkanına kavuşacak. Toprakla buluşan bu fidanların ileride insanlığa ve doğaya sağlayacakları faydaları çok fazla. Burada hem ağaçlandırma hem de erozyon koruma sahası oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca kırsal bir mekan olan Afşin’e ayrı bir güzellik katacak bir çalışmadır bu ağaçlandırma çalışması. Afşin’de bu tip ağaçlandırma çalışmasına devam edeceğiz ileriki günlerde.” açıklamasında bulundu.

Ağaç dikimini dumansız fabrikaya benzeten Müdür Hasırcı konuşmasını şöyle tamamladı:

“Burada ağaç diken arkadaşlarımız Örenderesi köyünden, bu ağaçlandırma çalışmaları kapsamında görüşmelerde bulunduk arkadaşlarımız burada yeni bir kooperatif kurdular ve burada bir ekonomik bir çalışma başladı. Bu şekilde buradaki insanlarımız hem bir meslek sahibi oluyorlar hem de bu dikmiş oldukları fidanları kendileri koruyacak büyümelerini takip edecekler. Dumansız bir fabrika gibi. Ben buradan sizlerin aracılığınızla emeği geçen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’a, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’a ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

-Hem ağaç dikiyorlar hemde harçlıklarını çıkartıyorlar

Diğer taraftan köyde yaşayan vatandaşlar ağaç dikme projesinde çalışarak harçlıklarını çıkartıyorlar. Vatandaşlar bu şekilde hem ekonomik hem de doğayı korumuş oluyorlar.

 

Editör: Haber Merkezi