Başkan Güven: "Büyük Türkiye düşüncesi, batının uykularını kaçırmaya yetiyor" dedi.

Afşin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti 10'uncu gününde de yoğun bir katılımla devam etti.

Afşin Belediyesi önünde sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara ilçenin 66 muhtarı davul, zurna ile katılarak destek verdi.

Belediye meydanına Türk bayraklarıyla gelen mahalle muhtarları vatandaşları selamlayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bu kutlu yürüyüşte yalnız bırakmayacaklarını ve milli iradeye sahip çıkmak adına demokrasi nöbetine devam edeceklerini belirttiler.

Demokrasi nöbetine katlan muhtarlara teşekkür eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, demokrasi mücadelesinde zalime ve zulme başkaldırının, bağımsız büyük Türkiye'nin ayak seslerinin geldiği 10'uncu gün olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü ve bunun birilerini çok rahatsız ettiğini belirten Belediye Başkanı Güven, " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk çıktığı günden buyana büyük Türkiye'den söz ediyor. Israrla büyük Türkiye, büyük Türkiye diyor ve bunu boşuna söylemiyor. Türkiye, ecdadımızın bir dönem yaptığı gibi tüm dünya coğrafyasına adalet dağıtacak ve nizam verecek. Başkomutanımız onun için bu kelimeyi her seferinde söylüyor." dedi.

Batı ülkelerin Türkiye'den korktuğunu ve büyümesinden rahatsız olduğunu ifaden eden Güven konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizden özellikle, İsrail, Amerika ve batılı ülkeler korkuyor. 'Büyük Türkiye' düşüncesi bile uykularını kaçırmaya yetiyor. Bu nedenle bizim önümüze taş koymak için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkü Türk'e, Müslümanlı Müslüman'a kırdırtmaya ve enerjimizi tüketmeye çalışıyorlar. Fakat unuttukları bir şey var. Başkomutanımızın da halkıyla buluştuğunda okuduğu şiirdeki gibi; kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır. Allah, kalbi temiz, niyeti halis olan herkesin yanındadır. Rabbim doğrularla beraberdir. Bunu unutuyorlar. Darbe girişiminde, ülkemizdeki her kesimdeki vatandaşlarımızın gösterdiği bu dik duruşu yakında gerçekleşecek olan büyük Türkiye'nin ayak sesleridir. Biz birlik ve beraberliliğimizi koruduğumuz sürece,  Rabbim mutlaka nurunu tamamlayacak ve bu ülke yeniden İslam ümmetinin bayraktarlığını yapacak. "

Daha sonra konuşma yapan Afşin Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet Yılmaz ise, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini mahalle muhtarları olarak kınadıklarını belirterek, demokrasi nöbetine son güne kadar devam edeceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi