Afşin 'de bu sene 6. düzenlenen Wushu müsabakaları sona erdi. Türkiye'nin 8 farklı ilinden 200 sporcunu katıldığı 6. Eshab-I Kehf Kulüplerarası Wushu müsabakasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
6. Eshab-I Kehf Kulüplerarası Wushu Müsabakalarında konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, şu ifadeleri kullandı “Afşin olarak spora büyük önem veriyoruz, Wushu’da bunlardan biri. İlçemizde bu güzel organizasyonun yapılması, her ilden ve ilçeden sporcuların bulunması Afşin’imize farklı bir değer katmaktadır. Türkiye'nin 8 farklı ilinden 200 sporcumuz, burada tüm güçleriyle mücadele gösterdi. Bu durum beni çok mutlu etti. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Afşin Belediyesi olarak inşallah bu tür güzel spor faaliyetlerine destek vermeye devam edeceğiz. Afşinli sporcularımızın gayretleri, çabaları takdire şayan, hepsiyle gurur duyuyoruz. Türkiye de ve Dünyanın başka ülkelerinde dereceler alarak, memleketimizi temsil ettikleri için sporcularımızı kutluyorum.”dedi.
Wushu’da Türkiye'nin çok önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Güven, "Wushu, önümüzdeki yıllarda çok daha üst seviyelere geleceğine inanıyorum. Çok iyi gençlerimiz var ve onları büyük bir heyecanla izliyorum. Burada iyi performans gösteren gençlerimizi, uluslararası maçlara hazırlayacağız. Bu konuda çok umutluyum." diye konuştu.
6. Eshab-I Kehf Kulüplerarası Wushu Müsabakalarında dereceye girenler:
Miniklerde: 1. Afşin Belediye Wushu Spor Kulübü, 2. Adana Kobra Wushu Spor Kulübü, 3. Adana Genç Wushu Spor Kulübü oldu.
Yıldızlarda: 1. Adana Kobra Wushu Spor Kulübü, 2. Afşin Belediye Wushu Spor Kulübü, 3. Gazianet 1. Afşin Belediye Wushu Spor Kulübü oldu.
Gençlerde: 1. Adana Kobra Wushu Spor Kulübü, 2. Adana Ergenekon Wushu Spor Kulübü, 3. Diyarbakır Gençlik Wushu Spor Kulübü oldu.
Büyüklerde ise: 1. Kocaeli Wushu Spor Kulübü, 2. Adana Ergenekon Wushu Spor Kulübü, 3. . Adana Kobra Wushu Spor Kulübü oldu.
Editör: Haber Merkezi