Türk Hava Yolları (THY) Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan, Kahramanmaraş’tan Türkiye’nin herhangi bir kentine 54 TL’ye seyahat edilebileceğini söyledi.
Doğan, THY Satış Müdürü Gürel Tümer ile birlikte Kervanhan’da düzenlediği basın toplantısında yeni uçuş düzenlemeleri hakkında bilgiler verdi. THY’nin ikinci kuruluşu olan Anadolujet’in yılbaşından önce Kahramanmaraş’tan gece uçuşlarına başlayacağını ifade eden Doğan, pistin ve bölgenin tanınması için öncelikle gündüz uçuşlarının yapılacağını kaydetti.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın girişimiyle Ankara uçuşlarının gündeme alındığını ifade eden Doğan, “27 Ekim tarihinde başlayacak Ankara-Kahramanmaraş karşılıklı seferleri Ankara’dan her gün 12:15’de gerçekleşecek ve Kahramanmaraş’tan 13:55’de yeniden hareket edilecek. Vatandaşların istediği gece uçuşları ise pilotların pisti ve uçuş rotasını öğrenmesiyle başlayacak” diye konuştu.
Kahramanmaraş’ta vatandaşların teşvik edilmesi için 54 TL gibi bir fiyat belirlendiğine dikkat çeken Doğan, “Bu 54 TL’yi en az uçağın yüzde 50’si şeklinde uygulayacağız. Ayrıca Kahramanmaraş’tan Anadolu’nun muhtelif şehirlerine de bağlantı vereceğiz. Bu bağlantı ücretini de sıfırlayacağız. Siz Kahramanmaraş’tan Trabzon’a uçacaksanız ama sadece Ankara-Trabzon ücretini ödeyeceksiniz. Kahramanmaraş-Ankara arasından hiç para almayacağız. Ankara devamını sadece ödeyecek. Ankara-Trabzon ücreti neyse o parayla Trabzon’a gidecek. 12.15 Ankara çıkışı, 13.55 Kahramanmaraş çıkışı olarak her gün 27 Ekim itibariyle buradan seferleri icra etmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.
Gece uçuşlarının ise pilotların tecrübe kazanmasıyla başlayacağına dikkat çeken Doğan, önceliklerinin her zaman güvenlik olduğunu dile getirdi. Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Daha önce Kahramanmaraş’a hiç gece seferi yapılmamıştı. Devlet Hava meydanları bu yatırımı yaptı. Artık Kahramanmaraş’tan gece seferleri yapılabilecek. Fakat teknik olarak bizim kaptanlarımızın gündüz gözüyle buraya uçup daha sonra ancak gece seferlerini gerçekleştirebilecekler. Havacılıkta kurallar kanla yazılmıştır. Küçücük bir risk bile olsa biz o riski üzerimize alamıyoruz. Plan ve performansta böyle bir risk ön görüldü. Bu uçuşlar riskli demek değil. Sadece gece uçuşlarını gündüz uçarak o rotayı çizmemiz daha sonra rota üzerinden gece uçuşları gerçekleştirmemiz gerekiyor. Belli bir süre burada sabredeceğiz. Ondan sonra gece uçuşlarına başlayabiliriz.”
Doğan daha sonra basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.
Editör: Haber Merkezi