5 yıl ud çalmama cezası da alan Balkış, udunu zincirle sardıktan sonra üzerine kilit vurdu. Kilidin anahtarını ise Ceyhan Nehri’ne attı.
Elbistan’ın Yeşilyurt Mahallesi’ndeki evinde, bazı akşamlar ud çalan Mahmut Balkış’ın üst kat komşusu, müzik sesinden rahatsız olduğu için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Daha sonra Balkış hakkında, Elbistan 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde kişilerin huzur ve sükunetini bozmak suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme Mahmut Balkış’ı 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Balkış’ın iyi hali nedeniyle ceza 2,5 aya indirilirken, ceza 5 yıl süreyle ertelendi.

YARGITAY KARARI ONADI, 5 YIL UD ÇALMAMA CEZASI GELDİ
Yerel mahkemenin verdiği kararı temyize götürdüğünü belirten Mahmut Balkış, kararı Yargıtay’a taşıdığını söyledi. Balkış, kararın Yargıtay’da bozulacağını düşünürken, 2,5 aylık hapis cezasının onandığını kaydetti.
Yargıtay’ın yerel mahkemenin kararını onamasının ardından hayal kırıklığı yaşadığını belirten Balkış, bu kararın ardından evini değiştirdi. Yeşilyurt’taki evini kiraya verdiğini ve TOKİ konutlarından yeni bir ev aldığını belirten Balkış, yeni komşuları ile en küçük bir sorun dahi yaşamadığını dile getirdi.

UDUNUN ÜZERİNE ZİNCİR SARIP, KİLİT VURDU
Ud çalmanın kendisi için bur tutku olduğunu ancak, komşusu sayesinde bu tutkusundan eser kalmadığını anlatan Balkış, kendisine 5 yıl süreyle ud çalmama cezası verildiğini söyledi.
Balkış, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ud çalmak benim için bir tutku. Kurs aldım ve azmedip çalmayı öğrendim. Ancak, üst kattaki komşum ‘gürültü oluyor’ diye mahkemeye verdi. Aldığım ceza onandı ve 5 yıl ud çalmama cezası verildi. Evimi kiraya verip TOKİ’den yeni bir ev aldım. Cezamın bitmesine daha var. Eş-dost evime geldiğinde ısrar edip ud çalmamı istiyorlar. Ben de ister istemez elime almak istiyorum ama yasak olduğu için vazgeçiyorum. Biz yasağa muhakkak uyarız. Cezanın ardından ben de udu zincirleyip kilide vurdum ve anahtarını da tertemiz Ceyhan Nehri’ne attım. Cezam bitene kadar da anahtar orada kalacak.”

Editör: Haber Merkezi