Elbistan Belediyesi’nin ana sponsorluğundaki ultra maraton ve diğer yarı maratonlar büyük ilgi görüyor. 12-13 Ekim’deki koşulara yaklaşık 40 misafir sporcunun katılması beklenirken, kayıt ve organizasyon işlemleri ise sürüyor.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescillenerek 2012 yılında faaliyet takvimine eklenen Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu’nun 5.’si, 12 Ekim 2013 Cumartesi günü sabah saat 09.00’da Elbistan’a bağlı Kavaktepe Köyünden start alacak. Ultra maratona katılacak sporcular kural gereği 140 kilometrelik parkuru 24 saat içerisinde tamamlamak zorundalar.

Almanya’da yaşayan ve 49 yaşında olan Elbistanlı ultra maraton sporcusu İbrahim Şahin’in 2009 yılında başlattığı ve Elbistan’da 111 kilometrelik parkurda koştuğu ultra maraton, 2010 ve 2011 yılında da sürerken, Türkiye Atletizm Federasyonu koşuyu 2012 yılında tescilleyerek, faaliyet takvimine almış ve uluslar arası statüye kavuşturmuştu.
10 bin 700 TL para ödülü dağıtılacak:

Elbistan Belediyesinin ana sponsorluğunda düzenlenecek olan5.Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu, 12 Ekim 2013 tarihinde Kavaktepe Köyünden başlayacak. Koşu güzergâhı ise şöyle olacak:

“Kavaktepe,TürkörenKöyü, Demircilik Kasabası, Söğütlü Kasabası, Çiçek Köyü, Termik Santral yol kavsağı, Termik Santral istikametinden Doğan Kasabası, Karagöz Köyü, Afşin Merkez, Ehab-ıKehfKülliyesi ve dönüş,Afşin Merkez, Afşin Devlet Hastanesi, Göksun-Elbistan karayoluna inilecek oradan Elbistan istikametine, Erçene Köyü, KabaağacKöyü, Ekinözü-Elbistan yol ayrımından Ekinözü istikametine dönülecek, Kalealtı Köyü, İğde Kasabası, Ortaören Köyü,Ekinözü Merkez, Akpınar Köyü,Taşburun Köyü ve Elbistan Cumhuriyet Meydanında son bulacak.

5. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusunu başarıyla tamamlayanlara para ödülü, madalya ve sertifika verilecek.

Ultra maraton birincisine bin 500 TL para ödülü ve kupa, ikinciye bin TL para ödülü ve kupa, üçüncüye 500 TL para ödülü ve kupa, dördüncüye 300, beşinciye 200, altıncıdan on beşinciye kadar olan sporculara ise 100’er TL para ödülü verilecek. 5. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusunun toplam para ödülü 4 bin 500 TL olacak.
2. Abdurrahim Karakoç Yarı Maratonu:

 Ultra maraton organizasyonu içerisinde bu sene, 2. AbdurrahimKarakoc Yarı Maratonu da koşulacak. Ekinözü merkezden 13 Ekim 2013 günü saat 10.00’da startı verilecek olan koşu, 21 kilometre 100 metre olarak belirlendi. Koşunun maksimum süresi ise 3 saat. Koşu güzergahı ise, Ekinözü merkez, Akpınar Köyü, TaşburunKuyö ve Elbistan Belediye önündeki Cumhuriyet Meydani olarak belirlendi.

 2. Abdurrahim Karakoç Yarı Maratonu’nun para ödülü ise bay ve bayan olarak iki ayrı kategoride verilecek. Koşuyu birincilikle bitiren bay ve bayan sporculara biner TL, ikinci olarak bitiren bay ve bayan sporculara 750’şer TL, üçüncü olarak bitiren bay ve bayan sporculara ise 500’er TL ve kupa olmak üzere toplam 4 bin 500 TL para ödülü dağıtılacak. Diğer yandan koşuyu bitiren tüm sporculara madalya ve sertifika verilecek.
1. AşıkMahzuni Şerif Koşusu:

  5. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu kapsamında bu yıl ilk defa AşıkMahzuni Şerif Koşusu yapılacak. 13 Ekim 2013 Pazar günü saat 11.00’da Elbistan’a bağlı Demircilik Kasabası’ndan start alacak olan koşu, Söğütlü Kasabası, Çiçek Köyü güzergahını takip ederek, Elbistan belediyesi yanındaki Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. 13 kilometre 200 metrelik koşuyu bincilikle bitiren bay ve bayan sporculara 500’er TL, ikinci olarak bitiren bay ve bayan sporculara 250’şer TL, üçüncü olarak bitiren bay ve bayan sporculara ise 100’er TL para ödülü ve kupa verilecek. Koşuyu bitiren tüm sporculara ise ayrıca madalya ve sertifika takdim edilecek.
Ödül töreni toplu olarak düzenlenecek:

5. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu, 2. AbdurrahimKarakoc Yarı Maratonu ve 1. AşıkMahzuni Şerif Koşusu’na katılan sporcuların ödülleri ise, 13 Ekim 2013 Pazar Günü Elbistan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisleri’nde verilecek.

5. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu, 2. AbdurrahimKarakoc Yarı Maratonu ve 1. AşıkMahzuni Şerif Koşusu’na katılan hiçbir sporcudan katılım ücreti alınmayacak, Elbistan dışından gelen sporcular ise konaklama ücreti ödemeyecekler.
Koşuya katılmak isteyen sporcular kayıt için isimli internet sitesine girerek, kaydını yapabilecek. Ayrıca Elbistan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün 0 344 413 55 44 nolu telefonundan ayrıntılı bilgi alabilecekler.
Editör: Haber Merkezi