Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 45.'si düzenlenecek Geleneksel Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreş Festivali için esnafları ziyaret ederek güreş davetiyesi dağıttı.

Afşin Sanayi esnaflarını ve Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı esnaflarını ziyaret ederek 45. Geleneksel Karakucak Güreşlerinin davetiyelerini dağıtan Başkan Güven, tüm Afşinlileri güreş müsabakalarını izlemeye davet etti. Güven, burada vatandaşlarla da selamlaşarak güreş için davetiye verdi.

2 Eylül Pazar günü Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında gerçekleştirilecek Geleneksel Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreş Festivalinde kıran kıranda mücadelelerin yaşanacağını ifade eden Başkan Güven, şu görüşlere yer verdi:

"Afşin'de 45.'sini yapacağımız karakucak güreşleri her geçen yıl büyüyerek daha çok sporcuyu er meydanında ağırlıyor. Afşin Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu organizasyon için Afşin esnafımıza davetiye dağıtıyoruz. Arkadaşlarımız merkezdeki esnaflarımıza davetiye dağıtmaya devam ediyor. Bizlerde sanayi esnafımızı ziyaret ederek bu güzel organizasyona davet ediyoruz. Karakucak, Afşin'in yerel kültürüdür. Bu festivalde ozanlarımız, güreşe heveslenen güreşçilerimiz ve birçok güreş severler yer alacak. Belediye olarak yüzlerce yıldır devam eden geleneğimizi, kültürümüzü devam ettiriyoruz. Festival denilince genelde şarkı, türkü ve konser gibi çağrışım oluyor. Bizim geleneksel değerlerimiz var ve güreş bunlardan en önemlisi. Bunların yanı sıra Afşin ozanlar ve şairler diyarı. Festivalde Afşin'imizin önemli değerlerini de tanıtacağız."

Belediye olarak Karakucak Güreşleri için hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Güven, " Ergün Ertekin Çim Güreş Sahamızı arena şeklinde dizayn ettik. Seyircilerimizin, güreşçilerimizin  konforunu düşünerek yenileme yaptık. Bunlara ek olarak güreş sahamızda bazı yenilikler yaptık. Bu festivale tüm Afşinli vatandaşlarımız davet ediyoruz. Bizler hemşerilerimizle, esnaflarımızla varız. İnşallah tüm esnaflarımızla çocuklarıyla, aileleriyle bu organizasyona bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Başkan Güven'e ziyaretinden dolayı teşekkür eden sanayi esnafları da, karakucak güreşinin Afşin'in en önemli saç ayaklarından biri olduğunu belirterek, Afşin Belediyesini bu önemli organizasyonda yalnız bırakmayacaklarını söylediler.

Editör: Haber Merkezi