Elbistan Şeker Fabrikası'nda 28. kampanya dönemi tamamlandı. Kampanya döneminde yaklaşık 45 bin ton toz şeker üretimi gerçekleştirildi.
Elbistan Şeker Fabrikası'nda 11 Eylül 2012 günü şeker pancarı alımı, 14 Eylül’de ise şeker pancarı işlenmesi ile başlayan 28. kampanya dönemi sona erdi. Fabrikaya son şeker pancarları gönderilirken, rafineri kısmındaki şekerlerin de alınmasının ardından fabrikada revizyon ve bakım çalışmalarına başlanacak.
Elbistan Şeker Fabrikası Müdürü M. Reşit Karataş, 2012 yılında Elbistan, Afşin, Göksun ve Tufanbeyli Ziraat Bölge Şeflikleri’nde toplam 70 köyde 3 bin 216 çiftçi ile sözleşmeli olarak 69 bin 100 dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirildiğini belirterek, yaklaşık 110 gün süren kampanya döneminde 390 bin ton şeker pancarı alındığını söyledi. Alınan 390 bin ton şeker pancarının firesi çıkıldıktan sonra 342 bin tonunun işlendiğini belirten Karataş, “Fabrikamızda pancar işlemeye 14 Eylül 2012 tarihinde başlandı ve günde ortalama 3 bin 800 ton pancar işlenerek, şeker üretimi yapıldı. Fabrikamıza son şeker pancarları da gönderildikten sonra kampanya sürecini tamamlamış olduk. Fabrikamızda bu dönem yaklaşık 45 bin ton toz şeker üretimi gerçekleştirdik” dedi.
Kampanya süresinin tamamlanmasının ardından revizyon çalışmalarının başlayacağını dile getiren Karataş, “Fabrikamızda şeker pancarı işleme süreci tamamlandı. Rafineri kısmındaki son şekerlerin de alınmasının ardından revizyon ve bakım çalışmaları yapılacak. Fabrikamızın çalışanları bakım ve revizyon işlerini yürütecek, bozulan parçalar alındıktan sonra yerlerine takılacak. Bu sayede fabrikamız 2013-2014 kampanya dönemine hazır hale getirilecek” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi