Elbistan ilçesinde, kalbi delik olduğu bildirilen 4 yaşındaki Suriyeli çocuk, yaşadıkları evde ölü bulundu.

 
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, kalbi delik olduğu bildirilen 4 yaşındaki Suriyeli çocuk, yaşadıkları evde ölü bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Suriyeli Navaya ailesi, ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye’ye sığındı. İlk olarak Kahramanmaraş’a yerleşen 6 kişilik aile, daha sonra Elbistan’a geldi. Elbistan’da mermer atölyelerinde çalışan baba Mahir Navaya, Battalgazi Mahallesi, Erciyes Sokak’ta bir ev kiralayarak eşi, annesi ve 3 çocuğu ile burada yaşamaya başladı. Ancak, Navaya ailesinin en küçük ferdi olan 4 yaşındaki Ammar’ın kalbi doğuştan delikti. Yaklaşık 1 hafta önce rahatsızlığı artan küçük Ammar, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Eve getirilen Ammar’ın uyanmaması üzerine kontrol eden aile, minik çocuğun nefes almadığını fark etti. Durum hemen 112 Acil Servis’e bildirildi. Eve gelen ekipler, yaptıkları incelemede Ammar’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Küçük çocuğun ölümünün şüpheli bulunması üzerine bölgeye olay yeri inceleme ekibi gönderildi. Suriyeli çocuğun cansız bedeni yapılan incelemenin ardından otopsi için Elbistan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

4 yaşındaki Ammar Navaya’nın kesin ölüm sebebi yapılacak otopsinin ardından ortaya çıkacak. Olayla ilgili olarak soruşturma ise sürüyor.
Editör: Haber Merkezi