Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (DOĞAKA) Kahramanmaraş’tan sunulan ve geçerli olan 305 projeden 49’u kabul edilirken, bu projelerden 4’ü Afşin’in oldu.
Yapılan açıklamada, “DOĞAKA’nın faaliyet gösterdiği TR63 bölgesi illeri Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de 2011-2012 yıllarından itibaren uygulanan SODES programı başvuruları kapsamında yapılan 2013 yılı proje değerlendirmelerinde Kahramanmaraş’tan yapılan geçerli 305 proje başvurusu arasından 49 proje kabul edilmiş ve söz konusu 49 proje için toplam 4 milyon 500 bin TL tutarında bütçe ayrılmıştır” denildi.
Kabul edilen 49 projeden 4’üm Afşin’deki  kurum ve sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanırken, 4 proje için 405 bin TL bütçe ayrıldı.
Afşin’deki  kurumlar tarafından hazırlanan projeler ve içerikleri şöyle:
Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanlığı (Türk Eğitim-Sen)’nın; Herkes İçin Mesleki Eğitim projesi kabul edildi.
Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün; Sokakta Kaybolma Sporla Hayata Tutun prajesi kabul edildi.
Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün; SODES’le Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi kabul edildi.
Samanyolu Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Okullara Park Kurulsun Çocuklar Mutlu Olsun projesi kabul edildi.
 
 
Editör: Haber Merkezi