Minikler hem Kuran öğreniyor, hem de ilkokula hazırlanıyor

Afşin'de, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 'Okul Öncesi Din Eğitimi' projesi kapsamında açılan 4-6 yaş kuran kursları eğitim öğretime başladı.

Gaziosmanpaşa Mahallesinde, Yavuz Sultan Cami bahçesinde eğitim öğretime başlayan okul öncesi kuran kursunda, 4-6 yaş grubundaki çocuklar hem Kuran öğreniyor, hem de okul öncesi eğitimi alarak ilkokula hazırlanıyor.

Temel dini eğitimin çocukluk yaşlarda başlatılmasının büyük önem taşıdığına işaret eden 4-6 Yaş Kuran Kursu Müdürü Sibel Ongun Özdemir, erken yaşlarda alınan eğitim insanın hayatının önemli bir bölümünü kapsadığını ve hayat anlayışına yön verdiğine değindi.

Kursun, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi kapsamında açıldığını belirten 4-6 Yaş Kuran Kursu Müdürü Sibel Ongun Özdemir, " 24 Eylül tarihi itibariyle eğitim öğretim faaliyetlerimize başladık. Geçtiğimiz dönem 30 öğrenci ile faaliyet gösteren kurumumuzda bu dönem 50 öğrenci eğitim alıyor." dedi.

Çocuklara kuran ahlakı ve peygamber sevgisini erken yaşlarda tanıtıldığını ifade eden Özdemir, "Uzmanların ifadesine göre çocuğun kişilik gelişiminin yüzde 75'i okul öncesi dönemde tamamlanmaktadır. Amacımız, çocuklarımıza en sahih dini bilgileri devletimizin kurumu olan Kuran kurslarında, ilgili mevzuatlar çerçevesinde, sahih kaynaklar ve ehil kişiler nezaretinde vatan sevgisini, bayrak sevgisini, milli ve manevi değerlere bağlılığı, Allah sevgisini Peygamber sevgisini, çocuklara seviyelerine uygun bir şekilde anlatarak değerler eğitimi vermektir. Burada çocuklara, diş fırçalamaktan, resim yapmaya, temizlik alışkanlıklarından, vücutlarındaki organları tanımaya kadar birçok şeyin öğretildiği kursta, aynı zamanda dualar, ilahiler ve dini bilgiler öğretiliyor. Tamamen kendi yaş ve seviyelerine uygun bir şekilde kreşlerin ve anaokullarının vermiş olduğu eğitimin dini versiyonunu öğrencilerimize sunuyoruz."açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi