AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "30 milyon insanın tercihini, 30 bin kişinin sokağa çıkması gayri meşru hale getirmez" dedi.
Ünal, partisinin Nurhak ilçe teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Mısır medyasının çifte standart uyguladığını söyledi.
Dünya medyasının Tahrir Meydanı'nda toplananları gösterdiğini, Nahda ve Adive Meydanı'nı göstermediğini vurgulayan Ünal, şunları kaydetti: "Gösterilerin devamında Tahrir'deki insanları bahane ederek, halkın iradesi ile seçilmiş olan kişileri askeri darbe ile indirdiler. Nerde şimdi Tahrirdekiler? Madem (halk bu insanları istemiyor) diyordunuz. Nahda ve Adevviye Meydanı'ndaki insanlar oradalar. 30 milyon insanın tercihini 30 bin kişinin sokağa çıkması gayri meşru hale getirmez. Gerçek anlamda demokrasi, gerçek anlamda demokratlık bunu gerektirir."
Demokratlığın işe gelindiği gibi yorumlanamayacağına dikkat çeken Ünal, "Hepimizin birden demokrasiye sahip çıkmamız gerekir. Halkın tercihine sahip çıkmamız gerekir" ifadesini kullandı.
"Sandıkla gelen, sandıkla gider"
AK Parti iktidarının 11 yıldır, ülke insanının huzur ve mutluluğu için çalıştığını kaydeden Ünal, şöyle konuştu: "Bu mutluluğumuza, huzurumuza, birliğimize ve beraberliğimize kimsenin kast etmeye hakkı yok. Türkiye demokratik bir ülke. Türkiye bölgesinde şeffaf ve demokratik seçimleriyle halkın iradesinin yönetime yansıdığı bir ülkedir. Türkiye gerçek anlamda demokrasiyi ayakta tutan bir ülkedir. Demokrasi de egemenlik de kayıtsız şartsız milletindir. Bu kelimeyi söylediğiniz anda demokrasinin ilk adımını atmış oluyorsunuz. Çünkü demokrasi milletin egemenlik hakkını temsilcileri aracılığı ile kullanma rejimidir. Millet egemenlik hakkını seçimle kime verir, temsilcilerine verir. Temsilcilerine bu hakkı nerede verir sandıkta verir. Dolayısıyla demokrasi nedir? Demokrasi sandıktır. Demokraside esas olan asıl olan sandıktır. Sandıkla gelen, sandıkla gider. İktidarı sandık belirler. İktidarı sokak belirlemez."
Üçüncü dünyası olmayan Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Ünal, ülkenin huzuru ve refahı ile AK Parti'nin hizmetlerini devam ettireceğini belirtti.
"Sokakta iktidar arayışı içerisinde olanlar bilsinler ki demokratik yollarla seçilmiş meşru hükümeti sokakta huzursuzluk çıkararak devirmeye kalkışmak darbe girişimidir" diyen Ünal, sokak hareketlerine halk hareketi, 21,5 milyon insanın tercihine ve ülkenin yargısına gayri meşru demenin asıl gayri meşruluk olduğunu söyledi.
"Vatandaşın tercihlerine saygı duymak adına iktidara saygı duymak gerekir”
Vatandaş istediğini getirip istemediğini götüreceğini vurgulayan Ünal, "Vatandaş hizmetini beğenmediğini sandıkta tasfiye eder. Gerçek demokraside budur. Gerçek demokrasiye saygı duymak anlamında öncelikle meşru hükümete saygı duymak gerekir. Vatandaşın tercihlerine saygı duymak adına iktidara saygı duymak gerekir. Biz demokrat olduğumuzu söyleyeceksek, demokrat bir kişiliğe sahip olduğumuzu söyleyeceksek darbelere karşı olmamız gerekir" ifadelerine yer verdi.
Ünal, Nurhak'ın asfalt, kanalizasyon, spor salonu ve ilköğretim okulu ihtiyacının karşılandığını, göletlerle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, verilen Meslek Yüksek Okulu (MYO) sözünün ilk adımının da üniversite senatosundan çıkan kararla atıldığını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi