Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “ ‘Camilere koşalım, Kur’an’la buluşalım’ temasıyla başlayan Yaz Kur’an Kurslarının sona erdiğini bu yıl 3 bin 370 öğrenciye kurs verildiğini kaydetti.

Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Kur’an Kursları’na her geçen yıl ilginin artığını belirterek, bu yıl Afşin’de tüm camilerde 3 bin 370 öğrenciye kurs verildiğini söyledi. Yıldırım, “İlçemizde bu yaz dönemini kuran kursları açısından çok verimli bir şekilde geçirdik. Okullarımızın tatil olmasıyla birlikte çocuklarımızın hepsi Kur'an'ı Kerim'i öğrenmek için camilere koşuyorlar. Bizlerde elimizden geldiği kadar çocuklarımıza eğlenceli bir şekilde eğitimlerini vermeye ve tatillerini güzel geçirmeleri için çalışıyoruz. Afşin’imizde bu yaz döneminde yaklaşık olarak 160 kurs hocası görev yaptı ve bütün camilerimizde çocuklarımızın eğitimlerini almalarını sağladık. Bu yaz döneminde yaz döneminde kayıtlarımıza göre 3 bin 370 çocuğumuz Kur'an öğrenmek için camilerimize koşmuş. İlçemizde kuran kurslarına çok büyük bir ilgi oluyor bu sebepten dolayı hocalarımız yetmedi ve hoca takviye etmek zorunda kaldık. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızda daha önceden önlemini almış ve gerekli esnekliği göstermişti ve bizlerde bu anlamda 33 hoca arkadaşımızı görevlendirdik. Bu arkadaşlarımızda diğer hocalarımıza destek oldular ve ilçemizde çocuklarımızın Kur'an Kerim öğrenmelerinde yardımcı oldular.” dedi.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben buradan velilerimize seslenmek istiyorum. Çocuklarımızın almış oldukları bu din eğitimlerini burada bırakmasınlar ve evde de devam ettirebilirler. Ama bunu çocuklarımızı sıkmadan yapmaları gerekmektedir. En güzel okullarda eğitim görebilirler ama din eğitimi, din ahlakı edinmemişlerse hiç kimseye faydaları olmadığı gibi anne ve babalarına da faydaları olmaz. Bu bakımdan vatana, milletimize ve devletimize faydalı olması için çocuklarımızı mutlaka okutalım, sadece camiye göndermekle de yetinmeyelim. Veliler olarak çocuklarımın yetişmesinde, eğitimlerinde her zaman yanlarında olmamız gerekmektedir. “

Editör: Haber Merkezi