29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi, 29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü dolayısıyla vatandaşları kalp hastalıkları konusunda bilinçlendirmek amacıyla stant açtı.

29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi, 29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü dolayısıyla vatandaşları kalp hastalıkları konusunda bilinçlendirmek amacıyla stant açtı.

Sinan Doruk
Sinan Doruk
29 Eylül 2016 Perşembe 08:58
676 Okunma
29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi, 29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü dolayısıyla vatandaşları kalp hastalıkları konusunda bilinçlendirmek amacıyla stant açtı.

29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü farkındalık çalışması kapsamında Şehit Er Ömer Erüstün Meydanına stant açan Afşin TSM yetkilileri, vatandaşlara kalp sağlığı ile ilgili el broşürleri dağıtılarak bilgi verdi.

Afşin'de, Sağlıklı Yaşam Aracı ile açılan stantta 29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü ile ilgili çalışma yapıldığı belirten Afşin TSM Kalp Teknisyeni Dr. Bekir Eken, Türkiye’de her 10 ölümden 4 tanesinin kalp krizi nedeniyle meydana geldiğini belirtti.

Vatandaşlar için açılan stantta, vatandaşları kalp ve damar hastalıkları konusunda bilgilendiklerini söyleyen Dr. Eken, " 29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü vesilesi ile vatandaşlarımıza kalp hastalıkları, kontrol ve önlemi programı adı altında bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi bizleri memnun etti.  Burada vatandaşlarımızın tansiyonlarını ölçüyoruz ve gereken bilgileri veriyoruz." dedi.

Ölümlerin önemli bir bölümünün kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığına değinen Eken, konuşmasına şöyle devam etti:

" Kalp sağlığı bizim için çok önemli. Çünkü günümüzde, dünyada ve Türkiye'de kalp ve damar hastalıkları ölümlerin en sık sebebi oldu. Kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölümler kanserden fazla. Bu hastalıkla alakalı belli risk faktörleri var ve bunlarla mücadele ederek, erken tanı ve tedavi ile kalp hastalıklarına bağlı ölümlerin önüne geçmek mümkün. Bunun içinde vatandaşlarımızda farkındalığın artırılması, bilinç düzeyinin yükseltilmesi gerekiyor."



Yeşil Afşin Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373