“27 Mayıs Türk demokrasisi açısında kara bir gündür”
 
Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 27 Mayıs’ın Türk demokrasisi açısında kara bir gün olduğunu söyledi.
 
 
Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ı makamında ziyaret etti. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 
Yapılan ziyarette konuşma yapan Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Türkiye’de iktidarlar sadece milletin iradesiyle gelecek ve milletin iradesiyle gidecektir” dedi.
 
Pakdil, “27 Mayıs 1960 tarihi Türk demokrasisi açısından hakikaten kara bir gündür. Üç defa üst üste millet iradesiyle seçilmiş olan bir iktidarın o günkü şartlar iradesinde bir ihtilal neticesinde görevine son verilmiş, yönetime el konulmuş ve sonrasında cereyan eden olaylar daha üzücü bir hale gelmiştir. 27 Mayıs 1960’ta Rahmetli Menderes ve arkadaşlarının iktidardan düşürülmesiyle birlikte Türk demokrasisi açısından acı günler başlamıştır. Türkiye’nin demokrasi tarihindeki bu darbe kara bir günün bir ifadesidir. Buradaki gerçek, bir takım kişilerin millet iradesine olan tahammülsüzlüğüdür. Milletin seçtiği iktidar yerine bir kısım çevrelerin ortaya çıkarttığı iktidar tercih edilmiştir.  Bu kesimi millet seçimle iktidara getirmediği için maalesef bu kesimlerde darbe yapmışlardır. 27 Mayıs 1960 Darbesi'nden sonra darbe yönetimi döneminde Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan Yüksek Adalet Divanı'nda yargılanmış ve idam cezası almışlardır. Bugün Türk milleti o insanları rahmet ve minnetle anıyor. Ama o gün onları darağacına gönderen, onların idamını gerçekleştiren insanlar milletin vicdanında sadece hüsranla anılıyor.” dedi.
 
Pakdil konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yapılan darbelerin bu memlekete getirdiği hiçbir fayda yoktur. Türkiye yapılan her darbede kaybetmiştir, yıllarını kaybetmiştir, insanlarını kaybetmiştir, dünyadaki itibarını kaybetmiştir ve bugünlere gelmiştir. Türkiye’de artık Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın önderliğinde güçlü bir iktidar vardır.
 
Hepimize bu olaylardan çıkartılması gereken dersler vardır. Bu milletin seçtiği insanların idam sehpalarında can vermesi ve bir kısın insanların bundan mutluk ve sevinç duyması Türkiye açısından hakikaten utanç verici bir durumdur. Rahmetli Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’a Allahtan rahmet, geride kalan ailelerine başsağlığı diliyorum.
 
Türkiye artık bu tür darbe ve muhtıralara fırsat vermeyeceğini hepimizin bilmesi lazım, Türkiye’de demokratik sistem 12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumla birlikte artık rayına oturmuştur ve bundan sonra bu sisten en güzel şekilde devam edecektir. Türkiye’de iktidarlar sadece milletin iradesiyle gelecek ve milletin iradesiyle gidecektir. Bizler millet iradesinin üzerinde bir güç tanımıyoruz.”
 
Afşin Belediyesi ziyareti ardından Afşin Atatürk Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret eden Pakdil, esnafın sorunlarını dinledi.
 
 
Editör: Haber Merkezi