Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından Afşin'e yapılan Afşin İçme Suyu Şebeke İnşaatı ve Çollolar Terfi Hattı Temel Atma törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yapılan yatırımlarla Afşin'in içme suyu sorunun tarih olduğunu belirtti.

Temel atma töreninde vatandaşlara hitap eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bugün hayırlı işlerle güne başladık hamdolsun. Afşin ve Elbistan’a doğalgazın getirilmesiyle alakalı protokolün imza törenindeydik. Aynı zamanda santrallerimize  doğalgaz gelecek. Afşin’e içme suyu getiren değerli büyükşehir belediye başkanımıza, Afşin belediye başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Su hayattır, su vazgeçilmez bir unsurdur. Susuz hayat idam ettirilemez” dedi. 


Afşin ve Elbistan’ın önemli iki ilçe olduğunu belirten Bakan Yıldız, “Afşin-Elbistan Bölgesi birbirine dayanarak, kol kola girerek yükseleceği bir bölge. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı olarak, yalnızca bu bölgenin değil aynı zamanda ülkemizin en önemli kömür yataklarına sahip. Türkiye’nin gelişmesinde, büyümesinde çok ciddi katkıya inşallah sahip olacağız. Buraya yatırımlarımız devam edecek. Burada yalnızca doğalgaz değil, yalnızca içme suyu değil yeni kuracağımız termik santrallerle beraber istihdamın ve işsizliğin önlenmesiyle alakalı konuda çaba sarf etmiş olacağız.” diye konuştu.


12 yıl önce bu ülkenin idaresine konan güçlü iradenin AK Parti hükümetiyle beraber başladığını belirten Bakan Yıldız, “AK Parti iktidarından önce dünya tozpembeydi. Ama Türkiye’de bir kitap atıldı diye fırtınalar koptu. Kriz oldu. Türkiye o anki gayri safi milli hasılatı kadar değer kaybetti. Bizim aldığımız Türkiye normalleşmiş bir Türkiye değildi. Rayından çıkmış tekrar raya oturması güç bir hale gelmişti. Bu sırada ne oldu. Biz gömü mü bulduk bir yerde, bizi define mi bulduk? Allah’a inanan halkına güvenen bir iktidarla beraber bu işin bereketi oluştu. Bir yaptık on aldık. Bazen on yaptık yüz aldık. Siyasi iktidar zor elde edilen çabuk elden çıkan bir başlıktır. Bizim siyasi iktidara sahipliğimiz her yerde ve her zaman olmak zorunda.  Bizim Afşin’e yapacağımız sadece doğalgaz yatırımı 8.5 milyon dolar civarında. Neredeyse 30 milyon TL civarında bir bu kadar daha yatırım yapacağız. Ama bu yetmez. Yapacağımız santraller 10 milyar dolar civarında. Bunların her birini bu bölgeye kazandırmak lazım. Milliyetçilik ya da milletini sevmek lafla olmuyor. Biz bugün yerli tankımızı ve yerli uçağımızı yerli arabamızı yapmak için sanayimizi geliştiriyoruz. Biz milli projelerimizle beraber güneş santrallerinin, rüzgar santrallerinin, hidroelektrik santrallerinin de türbin ve jeneratörlerinin de artık yerli üretim olması için çaba sarf ediyoruz” açıklamasında bulundu. 


"NE ÇETELERE MÜSAADE EDERİZ NE DE ESKİDEN SIKÇA TELAFFUZ EDİLEN MAFYALARA"


"Bizler ne çetelere müsaade ederiz ne de eskiden sıkça telaffuz edilen mafyalara" diyen Bakan Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: 


"Türkiye’de mafyalardan geçilmiyordu. Meydan okuyan okuyanaydı. Böyle olmaz. Devletin otoritesi var, milli birlik ve beraberliğini sürdürecek ve Türkiye kamburlarından kurtulacak. Türkiye’nin en önemli kamburlarından bir tanesi çözüm sürecidir. Türkü, Kürdü demeden bütün vatandaşlarımız; Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar bütün illerimizde beldelerimizde yaşayanlar bizim vatandaşımızdır. Bizler doğru yaptığımız kadar güçlendik. Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne oy vermez. Vermemesi de lazım. Yaptığı hizmetlere ve icraatlara oy vermesi lazım. Türkiye kalkınmasına devam edecek, Türkiye büyümesine devam edecek. 
Hakkari Yüksekova’da bu ayın sonunda havaalanı açılacak. Havaalanının açılmasına mani olmak için PKK iş makinelerini yaktı. Barajlar yapıyoruz oradaki iş makinelerini yakıyorlar. Elektrik götürüyoruz elektrik direklerini bombaladılar. Sizin yapmak istediğiniz nedir? Oradaki Kürt vatandaşımıza giden hizmeti mi engellemek istiyorsunuz? Hem istismar edeceksiniz hem de engelleyeceksiniz. Bu olmaz. Kim olursa olsun ister çeteler ister mafya isterse PKK karşısında güçlü bir iradeyi bulacak, bizleri bulacak. O yüzden AK Parti iktidarının devam etmesi yalnızca Afşin için değil, yalnızca Elbistan ya da Kahramanmaraş için değil ülkemiz ve çocuklarımız için son derece önemlidir. 
7 Haziran'da sandığa gideceğiz. Verdiğiniz oyların her birisi çok değerli. Vesayet dediğimiz kavram verdiğiniz oyu itibarsızlaştırmak, verdiğiniz oyu hükümsüzleştirmek içindir. Bundan 3 ay önce milletvekili kavramından uzak olan bir vekil muhalefetten geldi arabasının bagajından bir koç çıkardı. Kameraları karşısına alıp dedi ki ‘Ey ahali şimdiye kadar AK Parti'ye koyun gibi oy verdiniz, bundan sonra koç gibi CHP’ye vereceksiniz’ dedi. Böylesine hakaret olur mu? Siz o hakaretle beraber vatandaşın yüzüne nasıl bakarsınız? Nasıl seçimde önlerine gideceksiniz?"

 

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "2014 yılında Afşin çok büyük bir kuraklık yaşadı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sonradan açtığı kuyularla Afşin halkına kuraklığı hissettirmeye çalıştı. Afşin'imizin su ihtiyacı 80 mili saniye fakat 220 mili saniye şebekeye su gönderilmesine rağmen alt yapı uzunca bir zamandan buyana ihmal edildiği için su yetişmiyordu. Şuanda ilçemize anti bakteriyel borularla ve sıfır su kaçağıyla artık Afşin'imiz son derece hijyenik sağlıklı suya kavuşacak. Bu hizmette emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bizler çok sıkıntı çektik ve bir çok sorun yaşadık. Ülke olarak eğitimden tutunda, sağlık alanında yaşadığı sıkıntıları çocuklarımız yaşamasın istiyoruz.  Biz bu ülkeyi çocuklarımızdan emanet aldık ve çocuklarımıza 2023'te, 2053'te gerçekleştirdiğimiz projelerle ve sürdürülebilir mali yapı bırakmak için çalışıyoruz. 13 yılda bizim doğalgaz yada petrolümüz yoktu. Biz bu milletin hazinesine sahip çıkarak 13 yılda ülkemizin geleceği için bu hizmetleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bugün Afşin-Elbistan Doğalgaz Boru Hattı yapımının sözleşmesini imzaladık. Şuanda Afşin'imiz için 25 milyon TL değerinde yatırım yapıyoruz. Bu hizmetle Afşin'in 100 yıllık su sorunu çözeceğiz.

 

"İstikrar Sürsün Afşin Büyüsün"

7 Haziran'da Türkiye'nin inşası için ikinci yarı başlayacak diyen Ünal, "Afşin'de, Kahramanmaraş'ta ve Türkiye'de  bizim iktidarımız süresice neler yapıldığına ve hangi hizmetler yapıldığına lütfen bir dönüp bakın. İnşallah 2023'e geldiğimizde de bu yaptıklarımızı tamamıyla artık altyapının bitirildiği ve insani hizmetin gerçekleşeceği bir sürece gireceğiz. Bizlerin görevi bu aziz millete her alanda hizmet etmek. 7 haziran'da bu millet yeniden AK Partiye sahip çıkacak ve evlatlarımızın geleceğini garanti altına alacaksınız. Ben inanıyorum ki istikrar sürsün Afşin büyüsün diyeceksiniz. Ben Afşinlimin kalbiyle düşündüğünü ve meselelere kalbiyle baktığını biliyorum. O yüzden muhterilerin iftiralarına kulak asmadan, yalancıların yalanına bakmadan hakkın ve hakikatin yanında durarak vicdanıyla evlatlarına sahip çıkacaklarına gönülden inanıyorum. 7 Haziran'da inşallah yeniden Yeni Türkiye'nin inşası için ikinci yarı başlayacak. Doğal gaz, alt yapı Afşin'imize hayırlı uğurlu olsun. " açıklamasında bulundu.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Afşin İçme Suyu Şebeke İnşaatı ve  Çöllolar Terfi Hattı temel atma töreninde aramızda olan bütün Afşinli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Afşin halkı her zaman bizlerin yanında oldu ve coşkuyla bağrınıza bastınız bundan dolayı Afşinli vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Afşin halkımız 2014 yılındaki kuraklıktan dolayı çok zor sıkıntılar yaşadı. Kahramanmaraş yeni büyükşehir oldu ve kuruluş aşamasını atlattıktan sonra birçok hizmeti ilçelere ve merkeze dağıtmaya başladı. Kuraklıktan dolayı içme suyu kuyuları kurudu Afşin halkı çok sıkıntı yaşadı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, Afşin İçme Suyu Şebeke İnşaatı ve  Çöllolar Terfi Hattı projesini ortaya koyduk ve işe başladık. Bu iki proje Afşin'imizin en büyük yatırımları arasında adını yazdırdı. Bu iki projenin maliyeti toplam olarak 25 milyon TL dir. İnşallah en kısa zamanda tamamlanacak ve Afşin'in en önemli sorunu ortadan kalkmış olacak. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

 

Afşin'in en önemli sorunlarından iki tanesini bu yaz tamamlayacaklarını ifade eden KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, "KASKİ tarafından, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız  Sayın Mehmet Fatih Erkoç 'un talimatıyla, Afşin'de dört koldan bir yatırım sürdürülmekte.Afşin için çok önemli olan bu çalışmalardan iki tanesini bu yaza yetiştireceğiz ve halkımızın kullanımına sunacağız. Bunlardan bir tanesi,  Çöllolar'dan içme suyu temini 400'lük çelik boru ile bu yaza Afşin merkezine su vermeyi hedefliyoruz. Diğeri ise  Atık Su Arıtma Tesisi, yine bu iki aya kadar bitecek ve işletme alınma durumuna gelecek. "dedi.

Afşin'e toplamda 232 kilometre su hattı döşeneceğini hatırlatan Altunok, "Afşin'in en önemli sorunlarından biri olan içme suyu şebekesini KASKİ olarak yeniliyoruz ve çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Afşin'in içme şebekesi suyu hattının tamamını sil baştan yeniden yapacağız. Toplam 232 kilometre içme suyu şebekesi yenilenecek. KASKİ olarak 2016 yılında inşallah Afşin'in içme suyu şebekesi değişecek.  diye konuştu.

 

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e çok teşekkür ediyorum. Afşin'imizin sorunlarının çözümü noktasında verdiğiniz desteklerinizden dolayı Afşinli hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. Şuanda Afşin'imizin en önemli sorunlarından biri olan içme suyu şebeke inşaatı ile çöllolar terfi hattı temel atma töreninde bir arada bulunuyoruz. Bu iki projemizde hayata geçtiğinde artık Afşin'imizin 100 yıl boyunca içme suyu sıkıntısı kalmayacak. İnşallah bu projelerle birlikte büyük bir dönüşüm başlayacak. Afşin'imize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Afşin kaymakamı Fatih Aksoy, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven , AK Parti Milletvekili Adayı İlker Çitil, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık ile butona basarak Afşin İçme Suyu Şebeke İnşaatı ve Çollolar Terfi Hattının Temeli havai fişekler ve konfetiler eşliğinde atıldı

Editör: Haber Merkezi