Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki programla devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, TOKİ Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı şiir dinletisi sunuldu.
Mesleğe başlayan öğretmenlerin yemin etmesiyle devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, öğretmenleri, toplumun saat kulelerine benzetti. Alkan, “Toplumlar, şehir merkezindeki saat kulelerine bakarak, saatlerini ayarlarlardı. İşte öğretmenlerimiz de bu saat kuleleri gibidir. İnsanlar öğretmenlere bakıp, kendilerini düzeltiyorlar. Bu nedenle öğretmenlerimiz tüm hal ve hareketleriyle topluma örnektirler.” dedi.
“Bu gün bizler için onurlu bir gündür, hepimize kutlu olsun.” diyen Alkan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Milletlerin hedefi her alanda kalkınmış, müreffeh, onurlu bir şekilde yaşayan mutlu bir toplum oluşturmaktır. Bu hedefe ulaşmak ise bilgili, kültürlü, teknolojik donanımlı ve her türlü ideolojik saplantılardan uzak nesillerin varlığıyla mümkündür. Bu nesli yetiştirecek olanlar da hiç şüphesiz, sevgi şefkat ve fedakarlık timsali olan öğretmenlerdir. Çünkü öğretmenler özveriyle çalışarak, hakka ve doğruya götüren hakikatin doktoru, milletin mimarı, karakterimizin yapıcısı, ahlakımızın düzenleyicisi insanlardır.”
Törende konuşan emekli öğretmen Ahmet Yüzeroğlu ise salondaki katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Zaman zaman gözleri dolan Yüzeroğlu, öğretmenleri Mehmetçiklere benzeterek, “Sizler başöğretmenin irfan ordusunun birer fertlerisiniz.” diye konuştu.
Öğretmenler tarafından hazırlanan müzik dinletisinin de sunulduğu program, şiir, resim ve kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
Editör: Haber Merkezi