Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Alpaslan Mahallesine yapılacak olan 24 derslikli prefabrik okulun inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Alparslan Mahallesine yapılacak 24 derslikli prefabrik okulun 120 gün sonra bitirileceğini belirten Afşin Kaymakamı Budan, “Kahramanmaraş ilimize 4 adet yapılacak prefabrik okulun biride Afşin’imizde yapılıyor." dedi.

Okul ihalesini alan firmanın çalışmalara başladığına dile getiren Budan, "Afşin’imize inşallah çok kısa bir süre de yeni bir eser kazandıracağız. Şuan içerisinde bulunduğumuz arsa toplamda 11 dönüm bir alan olup maliye hazinemize aitti ama biz Milli Eğitim Bakanlığımıza tahsis ettik. Milli Eğitim Bakanlığımız Avrupa birliği kaynaklarıyla birlikte ilimizde 4 adet 24 derslikli prefabrik bir okul planlıyordu. Kahramanmaraş İlimize 4 tane yapılacaktı biri de Afşin’imizde yapılıyor. Bugün müşavir firmadan gelen arkadaşlarımız binanın köşe noktalarını işaretlemesiyle birlikte ilgili müteahhit firma çalışmalarına başlayacak ve bununla birlikte yaklaşık 120 gün içerisinde okulumuzu teslim edecek. Aynı zamanda ilçemizde doğalgaz çalışmaları da var. Doğalgazın gelmesiyle birlikte okulumuzun müracaatlarına da başladık katı yakıt olan yani kömürle ısınma sisteminin de doğalgazlı olarak yapılmasını rica ettik. Sağ olsun onlarda kabul ettiler. Çünkü bize ikinci bir iş çıkacaktı. İnşallah ilçemiz eylül ayıyla birlikte doğalgaz kullanmaya başlayacak. Okulumuz yapılmasıyla birlikte doğalgazı kullanmaya başlayacak” dedi.

Alparslan Mahallesinde ciddi derslik ihtiyacının giderildiğini ve TEAŞ istiklal Ortaokulunda öğrenci yoğunluğun azalacağını ifade eden Budan, “Bu mahallemizde bizim özellikle temel eğitim anlamında ilkokul düzeyinde ciddi derslik ihtiyacımız vardı. TEAŞ İstiklal Okulumuzda bir yığılma vardı. İnşallah bu okulumuzun da kazandırılmasıyla birlikte hem TEAŞ İstiklal Ortaokulumuzdaki mevcudumuz rahatlayacak hem de bu bölgedeki ailelerimizin çocukları daha yakın bir okulda eğitim alma imkânına sahip olacaklar. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığımıza ve okulumuzun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi