Afşin'de Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde işe alınacak 23 geçici güvenlik görevlisi için kura çekildi.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Elbistan Müdürlüğü işbirliğinde okulların güvenliğinin sağlanması amacıyla Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 9 aylığına istihdam edilecek 23 geçici güvenlik görevlisi için 112 kişi başvuru yaptı.

Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda, Afşin Noteri Aslan Soysal tarafından çekilen kurada, ilçedeki okullarda 9 ay görev süreyle görev yapacak güvenlik görevlileri belirlendi.

 Kurada ismi çıkan güvenlik görevlilerinin belirlenen tarihler arasında okullardaki güvenlikten sorumlu olacağını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Arslan, "Öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlamak amacıyla Türkiye İş Kurumu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol kapsamında kura çekimini gerçekleştirdik. Noter huzurunda yapılan kura çekimiyle başvuruda bulunan 112 kişi arasında isimleri çıkan 23 kişi, ilçemiz genelindeki okullarda 28 Haziran 2018’e kadar güvenlik görevlisi olarak görev yapacak.  İsmi çıkan arkadaşlarımız İş Kur Kurumu tarafından incelenecek ve Toplum Yararına Programı kapsamında işe başlayacak. İlçe merkezimizde yaklaşık 28 okulumuz var. Emniyet Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde riskli olarak belirlenen 23 okulumuzda kurada ismi çıkan arkadaşlarımız güvenlik tedbirlerini alacak. Kazasız, olaysız bir eğitim öğretim dönemi geçirmeyi temenni ediyoruz. 9 ay boyunca bizimler birlikte görev yapacak güvenlik görevlilerimize de hayırlı olsun diyorum." açıklamasında bulundu.

Kura çekiminin ardından 22 Ekim 2018’de işbaşı yapacak olan güvenlik personelleri, 28 Haziran 2018’e kadar görevde kalacak.

Noter tarafından çekilen kurada belirlenen 23 kişi, şu isimlerden oluştu:

"Ülkü Başpınar, Sonay Candemir, Ali Özturan, Sezai Karakaya, Yağmur Kâhya, Zülküf Mert, Gizem Gönen, Abdulsamet Erdoğan, Mevlüt Mercimek, Seyit Öner, Mehmet Genç, Zeliha Kara, Belgin Özkan, Serdar Ketmen, Zahide Güneş, Mesut Belibağlı, Cuma Bal, Abdullah Yılmaz Köş, Erdal Mert, Hatice Batmaz, Hatice Dal, Kerem Arslan, Elif Öksüz"

Editör: Haber Merkezi