Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerine alınacak 219 teknisyen ve tekniker kadrosu için 10 günde 7 bin 400 kişi başvuru yaptı.

EÜAŞ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, İŞKUR’a gönderilen listede 219 teknisyen ve tekniker alımı için listeler oluşturulurken, en yüksek kadro sayısı 35 makine teknisyeni ile Afşin-Elbistan B Termik Santraline verilirken, bunu 31 makine teknisyeni ile Afşin-Elbistan A Termik Santrali izledi.

4 Kasım 2014 günü başlayan başvurular 13 Kasım 2014 günü sona ererken, İŞKUR şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşmuştu. İş bulma hayali ile kayda giden işçi adaylarının sayısı ise, 7 bin 400 olarak açıklandı.

İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Mustafa Akgül, EÜAŞ Genel Müdürlüğü tarafından istenen vasıflara ilişkin listenin yayınlanmasının ardından 10 gün süreyle başvuruların alındığını belirterek, 219 kişilik kadro için başvuranların sayısının 7 bin 400 olduğunu söyledi. Akgül, KPSS puanı ile başvuranlarda 60 puan barajının baz alındığını ifade ederek, maden kanunu kapsamında arazisi kamulaştırılanlar ile üstün başarı belgesi olanların ise tamamının sınava girmeye hak kazandığını söyledi.

Başvuruların 'iskur.gov.tr' internet adresinden veya tüm şubeler ile Elbistan şubesi aracılığı ile yapıldığını hatırlatan Akgül, İŞKUR personelinin bu süre zarfında özverili bir şekilde çalışarak, başvuruları kayıt altına aldıklarını sözlerine ekledi.

NEREYE NE KADAR İŞÇİ ALINACAK
EÜAŞ Genel Müdürlüğü’nün Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile A ve B Termik Santrallerine alacağı meslekler ve kadro sayıları şöyle:

Afşin-Elbistan A Termik Santrali: Toplam 60 işçi alınacak. EML Elektronik Teknisyeni-3, EML Elektrik Teknisyeni-3, MYO Proses İşçisi (Elektrik)-5, MYO Proses İşçisi (Makine)-5, MYO Proses İşçisi (Elektrik Enerjisi Üretimi)-5, EML Metal Teknisyeni-5, EML Tesviyeci-3, EML Makine Teknisyeni-31.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali: Toplam 69 işçi alınacak. EML Elektronik Teknisyeni-5, EML Elektrik Teknisyeni-10, MYO Proses İşçisi (Elektrik Enerjisi Üretim)-5, MYO Proses İşçisi (Makine Teknolojisi)-5, EML Kimya Teknisyeni-4, MYO Proses İşçisi (Elektrik) 5, EML Makine Teknisyeni-35.

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL): Toplam 90 işçi alınacak. EML Elektrik Teknisyeni-6, Lise Ağır Kamyon Şoförü (E Ehliyet-SRC3 veya SRC4)-10, Lise Akaryakıt Tevziatçısı-5, EML Su Pompa Montörü (Metal-Torna-Tesviye)-10, Lise Dozer Operatörü-10, Lise Ekskavatör-Beko Operatörü-6, Lise Greyder Operatörü-2, EML İtfaiye Eri-6, Lise Loder Operatörü-8, EML Marangoz (Ahşap Teknolojisi)-2, EML sıvacı (İnşaat Teknolojisi)-3, EML Sondör (Metal-Torna-Tesviye)-10, Lise Tahmil Tahliyeci-4, Lise Tır Şoförü-3, Lise Forklift Operatörü-1, Lise Merkez Ambarcı-2, Lise Kantarcı-2.
Editör: Haber Merkezi