Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden birisi olan Afşin’de şeker pancarı hasat sezonu başladı. Ürünlerini tarladan kaldırmak için yoğun mesai harcayan çiftçiler, çabalarının karşılığını almak için hasat ettikleri şekerpancarını fabrikaya teslim etmeye başladı.
 

Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, "İnşallah bu yıl bereketli bir yıl geçireceğiz. Şeker pancarı alım fiyatı geçen yıl ton başına 336 lira olmuştu. Bu yıl ki fiyatı ton başına 420 lira olarak belirlendi. 2021 yılı şeker pancarı alım kampanyası tüm çiftçilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Emiroğlu, yazılı açıklamasında, şeker pancarı çiftçilerinin sezonda herhangi bir aksilikle karşılaşmaması için çalıştıklarını belirtti.

Fabrikaya teslim edilen ürünlerin şeker oranının takibi için oda tarafından gözlemci görevlendirildiğini aktaran Emiroğlu, "İlçede yaklaşık 9 bin 600 dekar alanda şeker pancarı üretimi gerçekleştiriliyor. Bu dönem ilçemize 80 bin ton şeker pancarı kotası ayrıldı." dedi.

Emiroğlu, çiftçilerin mağdur olmaması için çaba gösterdiklerinin altını çizerek, "Gözlemcimiz çiftçilerimizin teslim etmiş olduğu şeker pancarlarının şeker oranını büyük bir itina ve titizlikle kontrol edecek olup, gerçek polar oranlarını düzenli bir şekilde yapacak. Çiftçilerimizin sorun yaşaması durumunda görevli gözlemciye 0544 809 93 90 numaradan ulaşabilecek. Tüm çiftçilerimize, ürününüzün ve kazancınızın bol bereketli bir sezon geçirmesini dilerim” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi