Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, 2021 yılı üretim sezonu için (Çiftçi Kayıt Sistemi) ÇKS kayıtlarının başladığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklamada bulanan Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, “Üreticilerimizin 2021 yılı Tarımsal Desteklerinden faydalanabilmeleri için 2021 üretim sezonunda daha önce kayıtlı olan üretimini yapacakları ürünleri ÇKS güncellemeleri, kaydı olmayanların ise yeni kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 2021 üretim sezonu için ÇKS’ye yeni kayıt veya kayıt güncelleme işlemleri için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne müracaat edilebilecek” diye konuştu.

Üst üste aynı ürünü eken desteklemeden faydalanamayacağının altını çizen Emiroğlu, şunları söyledi:

“Çiftçilerin 2021 üretim yılına ilişkin ÇKS başvuruları başladı. Üreticilerimizin, Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını veya kayıt güncellemelerini yapabilmeleri için, istenilen belgelerle birlikte bağlı bulundukları İlçe Müdürlüklerine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, fark ödemesi  gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün değildir.

         Üreticilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS )başvurularını veya kayıt güncellemelerini yapabilmeleri için istenilen belgeleri  İlçe Müdürlüklerinden temin edeceklerdir.  Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için başvuru dilekçesi ve belgelerini zamanında teslim etmeleri önemle duyurulur. Bu vesileyle yeni üretim sezonunun çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum”

Editör: Haber Merkezi