Afşin’de, “2020 Yılı, e –Dönüşüm Mevzuatında Yenilik ve Değişiklikler” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerinde, İzibiz Genel Müdürü Erol Yazmacı ve Kurumsal Satış Müdürü Hasan Kovaç tarafından “2020 Yılı, e –Dönüşüm Mevzuatında Yenilik ve Değişiklikler” anlatıldı.

5 Milyon TL ve üzeri yıllık cirosu olan firmalara 01.07.2020 tarihi itibariyle e-Fatura ve e-Arşiv Uygulamasına geçme zorunluluğu getirildiğini belirten Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilcisi Ünal Peköz, “  “Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, elektronik belge uygulamalarında bütünlüğün sağlanması amacıyla hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Kapsama girecek firmalar yeni dönemde e-Arşiv Fatura, e-Fatura, e-İrsaliye, e-Defter, e-SMM sistemine geçmek zorunda olacak ve e-dönüşüm sürecine hız verecek. Tebliğ değişikliği kapsamında 1 Ocak 2020 itibarıyla e-Fatura mükellefi olan tüm işletmelere e-Arşiv Fatura zorunluluğu getiriliyor.” Dedi.

Konulmanın ardından e –Dönüşüm Mevzuatında Yenilik ve Değişiklikler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Seminere, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, mali müşavir ve muhasebecilerin yanı sıra esnaflar ile firma sahipleri katıldı

Editör: Haber Merkezi