Afşin’de, “2020 Yılı, e –Dönüşüm Mevzuatında Yenilik ve Değişiklikler” konulu eğitim semineri düzenlenecek.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenecek eğitim semineri bugün 13.30’da başlayacak, 16.30’da sona erecek.

Seminerde, İzibiz Genel Müdürü Erol Yazmacı ve Kurumsal Satış Müdürü Hasan Kovaç tarafından “2020 Yılı, e –Dönüşüm Mevzuatında Yenilik ve Değişiklikler” anlatılacak.

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilcisi Ünal Peköz, “5 Milyon TL ve üzeri yıllık cirosu olan firmalar 01.07.2020 tarihi itibariyle e-Fatura ve e-Arşiv Uygulaması’na geçme zorunluluğu getirilmiştir.

Peköz yaptığı açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, elektronik belge uygulamalarında bütünlüğün sağlanması amacıyla hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Kapsama girecek firmalar yeni dönemde e-Arşiv Fatura, e-Fatura, e-İrsaliye, e-Defter, e-SMM sistemine geçmek zorunda olacak ve e-dönüşüm sürecine hız verecek. Tebliğ değişikliği kapsamında 1 Ocak 2020 itibarıyla e-Fatura mükellefi olan tüm işletmelere e-Arşiv Fatura zorunluluğu getiriliyor. Sivil toplum kuruluşlarımızın iştirakleriyle düzenleyeceğimiz seminere e- Dönüşüm konusuna ilgi duyan ticaret erbabının ve serbest muhasebeci mali müşavirlerin eğitime katılmasını bekleriz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi