Okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin zoom programı üzerinden katıldığı programda konuşan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, ilkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitimle gerçekleştirilen ilk dönemin sona erdiğini belirtti.

Tüm dünyanın salgınla mücadele ettiği bir dönemde öğrencilerin eğitim ve öğretimlerinin etkilenmemesi için uzaktan eğitimle derslere devam ettiklerini ifade eden Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “EBA eğitim platformu dünyada en çok kullanılan platform oldu. Bu süreçte imkanları sınırlı olan velilerimiz ve öğrencilerimiz için bakanlığımız, belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle uzaktan eğitime erişim sıkıntısı yaşamaması için tablet desteğinde bulundu. Dünyada uzaktan eğitim noktasında en başarılı olan ülkelerden olduk.” dedi.

Salgın döneminde okul, öğretmen ve veli üçlü saç ayağının öneminin daha çok anlaşıldığına değinen Yılmaz, “ Uzaktan eğitim sürecinde gece gündüz gayret sarf eden ilçe milli eğitim müdürlüğümüze, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte, sağlıkçılarımızla birlikte öğretmenlerimizde kahramanlık destanı yazdılar.” açıklamasında bulundu.

Yılmaz, son olarak öğrencilere, 3 haftalık tatil sürecinde elektronik ve dijital ortamdan uzaklaşmaları ve doğayla iç içe olmaları ve kitap okumaları konusunda tavsiyelerinde bulundu. 

Yarı yıl tatilinde öğrencileri yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba da, “ Yarı yıl tatilinde öğrencilere olumlu katkılar sunacak program hazırladık. 15 Şubat’ta öğrencilerimizle yüzyüze buluşmak için sabırsızlanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, veliler ve öğrencilere, sanal karne hakkında bilgilendirme yapılarak tatil süresince yapılacak ev etkinlikleri, spor egzersizleri, verimli ders çalışma yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

3 haftalık tatilin ardından 2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Editör: Haber Merkezi