Afşin’de 2016 yılında Tüketici Hakem Heyetine yapılan başvuruda, olumlu yazılan kararların parasal tutarı 177 bin 611 lirayı buldu. Vatandaşlar haklarını arama konusunda bilinçlendi ve ayıplı malın karşılığını aldı.

Afşin Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına 2016 yılı içerisinde 2016 yılında vatandaşlar, banka, ayıplı mal ve ayıplı hizmet ile ilgili olmak üzere toplamda 565 müracaatta bulundu. Bu müracaatlardan 382 adeti tüketicinin lehine karara bağlandı.

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına intikal eden tüketici şikayetlerinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.

Afşin Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığından alınan bilgilere göre, 2016 yılı içerisinde Tüketici Hakem Heyetine, 565 müracaat yapılmış olup, tüketici lehine 382 adet, tüketici aleyhinde 112 adet karar olmak üzere toplamda 494 adet karar verilmiştir. Verilen bu kararlar banka, ayıplı mal, ve ayıplı hizmetlerden oluşmuştur. 2016 yılında tüketici lehine alınan kararlar ile 177 bin 611 lira ücret tüketiciye iadesine karar verildi.2016’dan kalan 71 dosya ise 2017 yılına devredilmiştir.” denildi.

Editör: Haber Merkezi