Kamptan önce UMKE'ye gönüllü olarak yeni katılanlara Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri tarafından Teorik ve Pratik eğitimler verildi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü 2016 eğitim planı içerisinde bulunan, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları bünyesinde görev yapan, sağlık personellerinden oluşan ve gönüllülük esasına göre hizmet veren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Eğitim Tatbikat Kampı Kahramanmaraş Başkonuş Yaylası'nda yapıldı.

Daha sonra yüksekten ve uçurumdan hasta-yaralı kurtarma, zor koşullarda yaşama ve çalışma konulu eğitimi; Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağlı Kahramanmaraş Dağcılık Kulübü (KADAK) Başkanı Sait Kılıçsallayan ve kulüp sporcuları desteğinde 29-30-31 Temmuz 2016 tarihinde Başkonuş Kamp Alanında gerçekleştirildi.

UMKE Eğitim Kampına Kahramanmaraş UMKE üyesi 50 personeli katıldı. Dağcılık ve Kurtarma antrenörünün pratik derslerinden sonra 30 metrelik yükseklikte kaza geçirmiş ve yaralanmış bir çobanın kurtarılması konulu gerçeği aratmayan başarılı bir kurtarma senaryosu KADAK üyeleri desteğinde, ilimiz UMKE personeli tarafından gerçekleştirildi.
UMKE kampının son gününde UMKE personellerini ziyaret eden Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun"çok kıymetli çalışma arkadaşlarım, kıymetli UMKE gönüllüleri, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bugün UMKE kampımızı sonlandırmak üzere hep bir aradayız. Ben, öncelikle Aziz Milletimizin demokrasi adına gösterdiği üstün cesareti; birlik ve beraberliğimiz için, geleceğimiz için darbeye karşı gösterdiği duruşu ve metanetinden dolayı teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Yüce Milletimiz kahramanlık destanı silsilesine bir yenisini daha eklemiş oldu. 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyorum, yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. 
Bu gün UMKE kampımızı kazasız belasız çok şükür tamamladık. Aramıza katılan yeni arkadaşlarımız var, Gönüllü olarak zor ve meşakkatli bir göreve talip oldular. UMKE ekibimiz Pakistan'da ,Afkanistan'da, Van depreminde ve bu yıl içerisinde birçok ilimizde görev aldı ve verilen görevleri de başarıyla tamamladı. Siz de böyle başarılı ve tecrübeli bir ekibin parçası oldunuz. Ben, tüm UMKE ekibimizin yapdığı çalışmalarından dolayı kutluyorum.. Daha nice, İnşallah gerek olmasın ama ihtiyaç duyulduğunda da en güzel şekilde görevimizi yapacağınıza inanıyorum. Bu gün bizim için daha anlamlı bir gün oldu; çünkü ekibimiz daha da güçlenmiş oldu, bu kampla birlikte eğitimlerle kendilerini daha iyi bir şekilde geliştirmiş oldular. Ayrıca Kahramanmaraş Dağcılık kulübü Başkanı Sadi Kılıçsallayan'a ve ekibine bize sundukları değerli katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
Kamp, UMKE gönüllülerine katılım belgesi verilmesiyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi